Romanul „Război și pace” al lui Lev Tolstoi va fi scos din programa școlară din Ucraina

Date:

Ministerul educației și științei din Ucraina va face modificări în programa școlară la mai multe materii: Apărarea Patriei, Literatura străină, Istoria Ucrainei și Istoria lumii. În special, romanul „Război și pace” al scriitorului rus Lev Tolstoi urmează să fie scos din programul literaturii străine, informează Ukrainska Pravda.

Anunțul a fost făcut, marți, de ministrul adjunct al educației și științei din Ucraina, Andrii Vitrenko, în cadrul unei emisiuni televizate, scrie libertatea.ro

„Potrivit ordinului ministerului educației și științei, grupuri de specialiști lucrează în prezent pentru a face modificări în programele de învățământ. Aceste grupuri trebuie să prezinte rezultatele ministerului educației și științei până pe 15 iunie”, a precizat Andrii Vitrenko.

„Acest roman (n.r. – Război și pace) nu va mai fi studiat în Ucraina, adică tot ceea ce „cântă” trupele de „orci” va dispărea din programa literaturii străine. Suntem mândri că ne bazăm pe documente de arhivă națională ucraineană”, a afirmat Andrii Vitrenko.

În ceea ce privește Istoria Ucrainei și istoria lumii, ministerul educației și științei din Ucraina intenționează să modifice cerințele pentru metodologia de predare a acestor materii.

„Vor fi făcute modificări în metodologia predării istoriei și istoriei mondiale, grupurile de profesioniști lucrează cu atenție la toate aceste schimbări, iar relația dintre națiunea ucraineană și cea rusă va fi scrisă pe baza adevărului istoric”, a spus Andrii Vitrenko.

Șeful adjunct al Ministerului Educației și Științei a spus că se poartă totuși discuții cu privire la menținerea unuia dintre scriitorii ruși în programul literaturii străine, fără însă a oferi mai multe detalii.

Foto: facebook/Leo Tolstoy


 

Share post:

 

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

DOLJ.LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Accident între trei olteni și un teleormănean. Unul dintre ei, la spital

Un șofer de 72 ani, din județul Dolj, a...

Diana Şoşoacă, executată silit

Diana Şoşoacă este executată silit de ANAF. Senatoarea nu...