joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mâncarea românească, pe locul 4 în lume

 Țara noastră ocupă un onorabil loc 4 la nivel mondial în topul celor mai gustoase preparate, întocmit de Taste Atlas. Clasamentul este condus de Italia, urmată de Grecia și Spania. Vine apoi România cu mititei, ciorbă de burtă și mămăliguța atât de apreciată și de străini.

În clasamentul Taste Atlas, România a obținut scorul de 4,57. Acesta a fost realizat după ce participanții la vot au ales 30 de feluri de mâncare, băuturi și produse alimentare specifice țării noastre, printre care, la loc de cinste se află mititeii şi celebra ciorbă de burtă.

Turiștii străini care ajung în pensiunile din România sunt impresionați de peisaje, dar mai ales de gastronomia locală, scrie digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Tradiția noastră așa a fost, un pahar de horincă omului când ne intră în casă și apoi ne apucăm de mâncat bucatele bune și gustoase. Mămăliga cu brânză, smântâna și brânza de vaci, produse din porc, murături, nelipsita slănina cu pâine de casă și muraturi și ceapa roșie”, a spus Rodica Nemeș, proprietar pensiune.

Acest lucru este dovedit și de voturile internauților care au participat la realizarea topului celor mai bune bucătarii din lume.

Preparatele apreciate de străini sunt şi favoritele românilor: sarmale, grătare, plăcinte, mămăliga cu brânză, ciolan afumat.

Deși am putea crede că bucătăria românească nu este cea mai sănătoasă, nutriționiștii recomandă preparatele tradiționale în orice dietă.

”În loc să consumăm o felie de salam sau parizer la micul dejun, mai bine consumăm o felie de slăninuță, este foarte bună, aduce acizi grași saturați, respectiv mămăliga cu brânză o recomand, este slabă caloric și totodată aduce un aport important de calciu și vitamina D”, a spus Iulia Trif, nutriționist.

Cele mai apreciate preparate locale

Mititei
Cozonac
Borș
Pască
Mămăligă
Ciorbă de burtă
Ciorbă de fasole
Ciorbă de pui
Drob
Covrigi

Foto: Facebook

Politica