joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Angajații Artrom ies în stradă. Prefectul de Olt, intermediar între companie și Guvern

300 de angajați ai Artrom TMK Slatina vor protesta din nou în fața Guvernului. Decizia a venit în urma unei întâlniri între Prefectul de Olt, Florin Homorean și sindicaliști. Protestul este programat pentru joi, 9 iunie. Homorean a precizat că un proiect de Ordonanță de Urgență va fi pe agenda Executivului, zilele acestea, privind deblocarea situației de la TMK Artrom Slatina.

„Din acest considerent am decis să mă implic, atât și așa cum îmi permite funcția de prefect al județului Olt, în soluționarea crizei cu care se confruntă societatea TMK ARTROM și care se răsfrânge asupra celor 2400 de salariați ai săi. Discuțiile repetate purtate la nivel de Guvern, insistențele pentru deblocarea situației, eforturile pentru identificarea unor soluții, toate aceste demersuri au avut ca scop emiterea unui act normativ care să restabilească echilibrul financiar al societății. Mi-am asumat cu responsabilitate rolul de intermediar între Guvern și reprezentanții TMK, rol în care m-am regăsit și astăzi în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții TMK (conducere și lideri sindicali) cărora le-am oferit asigurări în ceea ce privește sprijinul guvernamental pentru rezolvarea crizei. Asigurările oferite sunt justificate de înscrierea pe lista actelor normative incluse pe agenda ședinței de guvern care va avea loc în aceste zile, a unui proiect de Ordonanță de Urgență care vizează societățile ale căror fonduri și/sau resurse economice sunt înghețate pe fondul sancțiunilor europene la adresa Rusiei, pe lista acestora înscriindu-se și SC TMK ARTROM”, a spus prefectul de Olt.

Homorea a adăugat și că asupra societății va fi instituit un sistem de supraveghere care să asigure respectarea de către TMK Artrom a sancțiunilor internaționale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Confom proiectului ordonanței, societățile în cauză pot solicita autorității competente instituirea provizorie a unui sistem de supraveghere care să asigure respectarea de către persoana juridică a sancțiunilor internaționale. Este un prim pas, o primă soluție care va fi adoptată de Guvern pentru redresarea financiară a societății TMK, dar care va reuși cu certitudine să repună activitatea societății și siguranța celor peste 2000 de salariați pe făgașul normal”, a adăugat Homorean.

Politica