joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pactul Mihai Rotaru – Gigi Becali funcționează: „O să caut eu alții”

Patronul FCSB a dezvăluit țintele pe care CSU Craiova le are în acest mercato de vară.

În iarna lui 2021, Gigi Becali și Mihai Rotaru băteau palma pentru o înțelegere unică în fotbalul românesc și destul de logică: să nu mai liciteze unul peste altul pentru jucătorii din Liga 1. În februarie anul trecut, patronul FCSB anunța înțelegerea cu șeful de la CSU: „Mi-a zis ‘Băi, Gigi, gata, să fie pace și prietenie’. Mi-a zis să nu ne luptăm nici la transferuri. Mi-a zis ‘Băi, Gigi, tu, că ești mai bătrân, te las pe tine să alegi primul, din respect și după aleg eu’. Ca să nu ne mai războim la transferuri. Am fost de acord, eu zic că suntem prieteni acum. Da, să nu mai concurăm pentru același jucător. Eu l-am admirat, Rotaru nu e om fals, e om deștept, care spune lucrurilor pe nume. Mi-a zis că prima perioadă, acum, aleg eu, apoi alege el. Când vine prima perioadă, aleg eu ‘Băi, vreau să-l iau pe ăsta, ăsta și ăsta’. Apoi, alege el pe cine vrea”.
Înțelegerea dintre cei doi finanțatori din fotbalul românesc pare să fi rămas în picioare, având în vedere că în această vară e rândul lui Rotaru să aleagă jucătorii pe care îi dorește pentru întărirea echipei, iar Becali rămâne în expectativă. Patronul FCSB a dezvăluit însă care sunt țintele celor de la CSU Craiova în mercato din această vară. Astfel, Rotaru ar fi pus ochii pe fundașul Dawa de la Botoșani și extrema Alexandru Isfan, de la FC Argeș.
Conform protocolului de colaborare, Mihai Rotaru l-a anunțat pe Gigi Becali să nu liciteze pentru cei doi, iar patronul rival a dat totul în presă. Latifundiarul din Pipera a făcut mărturisirile după ce, în prealabil, Valeriu Iftime i-l propusese lui pe Dawa.
„Foarte bine. Mi l-a propus el pe Dawa, dar nu mă interesează pe mine. Nu mă bag peste Mihai Rotaru. Am o înțelegere cu el, iar eu o respect. Mi-a transmis că el îi vrea pe Dawa și Isfan la Craiova, iar eu nu mă mai interesez de acești jucători. Îl las pe Mihai Rotaru să îi oferteze el. O să caut eu pe alții”, a spus Gigi Becali, potrivit Prosport. 
Dawa a fost lăudat la scenă deschisă de Adrian Iencsi pentru Sport.ro: „Dawa este cel mai bun fundaș central străin din campionatul nostru. Mi-a plăcut tot timpul, chiar dacă a fost o perioadă în care a făcut greșeli. E un fundaș care-mi place, cu talie, forță, care joacă foarte simplu, nu se complică, ceea ce este foarte periculos la fazele defensive. La echipele de top din România nu prea sunt fundași centrali buni. Mai ales FCSB a suferit în linia defensivă. Cred că Dawa va pleca afară, că e căutat și de echipe de afară. Dacă Craiova sau FCSB reușesc să-l achiziționeze, ar fi un plus foarte mare”.

Politica