vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Peste 25 milioane lei pentru aparatură la Spitalul Slatina

Spitalul din Slatina va beneficia pana la sfârșitul anului de aparatură de peste 25 milioane lei. Conform gazetaoltului.ro este vorba despre un proiect în derulare, cu finanţare europeană în valoare de opt milioane de euro.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Angela Nicolae, a precizat că până la finalul anului unitatea medicală va mai primi aparatură medicală în valoare de peste 25 de milioane de lei.

„Acest proiect a fost depus pe POIM – îmbunătăţirea capacităţii de gestionare a COVID-19 la SJU Slatina. Un sfert din aparatură prevăzută în acest proiect a fost deja recepţionată, printre cele mai importante aparate aş menţiona aparate radiologice RX fixe şi mobile, aparate pentru dotarea secţiilor Oftalmologie, ATI, Cardiologie, Urologie, Obstretică – Ginecologie, Pediatrie, Neonatologie. Până la sfârşitul anului sperăm să finalizăm procedurile de achiziţie şi aşteptăm aparatură în valoare de peste 25 de milioane de lei. O linie laparoscopică pentru secţia Chirurgie Generală, 10 ecografe performante, analizoare pentru laboratorul de analize medicale, aparate de ventilaţie mecanică, trusă de videoendoscopie digestivă cu accesorii, sistem videoendoscopic pentru secţia Urologie. Aceste aparate sunt achiziţionate în baza necesarului real, întocmit în colaborare cu medicii şefi de secţie şi medicii coordonatori ai compartimentelor medicale din spitalul nostru şi am beneficiat în toate proiectele de investiţii de un sprijin real şi constant din partea Consiliului Judeţean (CJ) Olt care a alocat şi sume importante de bani”, a spus managerul celei mai mari unități medicale din județ, conform aceleiași surse.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica