sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zilele Craiovei, final cu premii și distincții

Craiova a fost, pentru aproape o săptămână, un oraș cu adevărat festiv. Zilele Craiovei s-au unit anul acesta cu Festivalul Shakespeare, dar și cu Ziua Copilului, iar evenimentul a fost încheiat oficial cu Ședința Solemnă a Consiliului Local, unde s-au oferit premii și distincții. 

Ședința Solemnă a Consiliului Local a încheiat oficial manifestările de zilele orașului. Evenimentul susținut la Teatrul Național Marin Sorescu a adunat mai mulți invitați, care au luat parte la momente precum premierea olimpicilor craioveni și a profesorilor acestora în anii școlari 2020-2021 și 2021-2022, dar și distincții precum titlul de „Cetățean de onoare” al Craiovei pentru personalități ale teatrului internațional, precum Declan Donnellan și Nick Ormerod.

În cadrul festivității, Opera Română Craiova a susținut un concert de excepție în prezența compozitorului Eugen Doga, concert care a făcut deliciul celor prezenți în sală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Zilele Craiovei au adunat anul acesta mii de oameni, multitudinea de manifestări din oraș reușind să țină craiovenii inclusiv în ploaie, în așteptarea unor artiști precum Delia sau Carla’s Dreams. 

Un alt eveniment care s-a reunit cu Zilele Craiovei a fost sărbătoarea Ansamblului Maria Tănase, care a împlinit 30 de ani de existență. Alături de artiștii ansamblului, au urcat pe scena din centrul orașului și Horia Brenciu, dar și Feli, cei doi amintind și elogiind numele Mariei Tănase, numind-o unul dintre cei mai emblematici muzicieni pe care România i-a avut. 

Manifestări de zilele orașului au existat și la Teatrul Național Marin Sorescu și pe esplanada instituției, la Teatrul Colibri dar și în parcul Nicolae Romanescu.

 De Ziua Copilului, cei mici s-au putut bucura de ateliere interactive în foaierul Teatrului, dar și de activități în aer liber în parcul Romanescu și la grădina zoologică. 

Politica