joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Recensământul pe teren a fost amânat

Etapa de recenzare pe teren urma să se desfășoare din 31 mai și până pe 17 iulie, însă a fost amânată cu câteva zile și ar urma să înceapă pe 3 iunie.

Conform INS, aproape 47% din populaţia ţintă estimată s-a autorecenzat. 

Probleme au fost în județe precum Călărași, Giurgiu sau Ilfov. În localitatea Frăsinet din Călărași, tabletele în care recenzorii stochează informațiile culese pe teren au ajuns abia marți, în ziua în care ar fi trebuit să înceapă recenzarea pe teren. La Vărăști, în Giurgiu, recenzorii au primit și tabletele și legitimațiile încă de săptămâna trecută, însă dispozitivele vor fi sincronizate cu sistemul STS abia vineri. Situația este similară și în localități din județul Ilfov, scrie digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu faţă-în-faţă, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare.

Recensământul față în față se adresează strict cetățenilor care nu s-au autorecenzat online între 14 martie și 27 mai. Conform autorităților, s-au autorecenzat deja 53,9% dintre românii domiciliați la oraș și 46,1% dintre cei care locuiesc la țară.

Foto: facebook/Institutul Național de Statistică

Politica