marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Sportului Românesc, instituită în prima duminica din luna iunie

Senatorii au adoptat luni, cu 68 de voturi „pentru” şi 23 „împotrivă”, un proiect ce vizează instituirea Zilei Sportului Românesc în prima duminică din luna iunie.

Potrivit expunerii de motive, din ce în ce mai puţini români practică activităţi sportive recreaţionale sau de performanţă, una dintre urmările negative ale acestui fenomen fiind reducerea sănătăţii generale a populaţiei.

„Propunem instituirea Zilei Sportului Românesc în prima duminică din luna iunie (…). Prevederile proiectului legislativ creează şi cadrul legislativ pentru organizarea evenimentelor la nivel naţional de către Ministerul Sportului, prin Direcţiile pentru sport, în colaborare cu autorităţile administraţiilor locale. Obiectivele Zilei Sportului Românesc sunt: promovarea sportului de masă, a sportului de performanţă, a sportului pentru persoanele cu dizabilităţi, a beneficiilor unui stil de viaţă activ şi sănătos, realizărilor internaţionale ale României pe plan sportiv şi sportivilor care au avut un aport semnificativ în acestea”, se arată în expunerea de motive a proiectului iniţiat de parlamentari PSD şi susţinut de PNL, minorităţi, AUR, UDMR.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un amendament admis la proiect prevede ca Muzeul Sportului şi Direcţiile judeţene pentru sport şi a Municipiului Bucureşti, în colaborare cu administraţiile publice locale, să organizeze anual, de Ziua Sportului Românesc, în fiecare reşedinţă de judeţ şi în Capitală, programe şi manifestări publice, scrie Agerpres.

Senatul este prima Cameră legislativă sesizată cu acest proiect.

Foto: pixnio

Politica