sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se deschide circulația pe DN 67 C – Transalpina

Începând de miercuri, 1 iunie, ora 08:00, se deschide circulația rutieră pe DN 67 C, tronsonul de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului. Se vor impune următoarele restricții de circulație: viteză maximă 30 km/h, accesul va fi posibil numai între orele 07:00 și 01:00, iar greutatea va fi de maxim 3,5 tone.

Comisia formată din specialiștii CNAIR, DRDP Craiova, SDN Târgu Jiu, SDN Vâlcea și Poliția Rutieră au decis marți, 31 mai, că sunt îndeplinite condițiile de reluare a circulației pe sectorul de drum dintre Rânca și Obârșia Lotrului.

Au continuat deszăpezirile și au fost montate din nou indicatoarele, îndepărtate în sezonul rece pentru a nu fi doborâte de viscol. Anul trecut, Transalpina a fost deschisă de la mijlocul lunii iunie, cu restricții de tonaj și interval orar. Adică se permitea accesul doar pe timp de zi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Transalpina (DN 67C) este cea mai înaltă șosea din România, cu punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m).

Drumul face legătura între orașele Sebeș, din județul Alba şi Novaci (Bengeşti), din județul Gorj, o parte fiind anual închis pe perioada iernii – adică tronsonul Curpăt (la capătul lacului Oașa) – stațiunea Rânca. În această iarnă, a fost permisă circulația între Curpăt (Alba) și Obârșia Lotrului.

Transalpina, în judeţul Alba, are 79 de kilometri, până la limita cu judeţul Vâlcea. În total, şoseaua alpină străbate 148 de kilometri.

Foto: alba24.ro

Politica