sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liceul Beethoven intră în reabilitare

Liceului Tehnologic Special „Beethoven” va intra într-un proces de reabilitare, alături de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj. Modernizarea celor două clădiri a fost aprobată luni în ședința extraordinară a Consiliului Județean (CJ) Dolj. Valoarea investiției este de aproape 20 de milioane de lei, bani asigurați din bugetul CJ.

„Se aprobă valoarea maximă eligibilă a proiectului „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea clădirilor publice în care se află sediul Liceului Tehnologic Special „Beethoven” şi al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj, situate în str. Ludwig van Beethoven, Nr. 2, Craiova, județul Dolj, în vederea creșterii rezistenței și stabilității acestora”, în cuantum de 19.264.427,24 lei (inclusiv TVA)”, conform proiectului CJ.

Printre activitățile cuprinse de modernizarea celor două edificii se regăsesc cele specifice consolidării seismice, dar și lucrări ale sistemelor de încălzire, furnizare apă, sau iluminat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Prin intermediul acestei operaţiuni vor fi sprijinite activități/acțiuni specifice realizării de investiții pentru consolidarea seismică și creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice, respectiv: Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii; Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum; Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie; Lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior; Lucrări de reabilitare/ modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri; Sisteme de management energetic integrat pentru clădiri; Sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald; Modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, inclusiv în vederea pregătirii clădirilor pentru soluții inteligente; Lucrări pentru echiparea cu stații de încărcare pentru mașini electrice, conform prevederilor Legii nr. 372/2005 privind performanța energetică a clădirilor, republicată; Lucrări de reabilitare a instalațiilor de fluide medicale (Instalații de oxigen); Lucrări de recompartimentări interioare în vederea organizării optime a fluxurilor și circuitelor medicale, doar pentru clădirile în care se desfășoară activități medicale”, conform aceluiași proiect.

Politica