joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Weekend plin de evenimente la Craiova. Zilele orașului continuă

În ciuda vremii care n-a ținut cu evenimentele în aer liber, Zilele Craiovei au adunat mii de oameni, de la cei mici și activități specifice lor, până la cei care au înfruntat ploaia în Piața Mihai Viteazul pentru a-și vedea live artiștii preferați. Evenimentele continuă până de Ziua Copilului, când surprizele se vor ține lanț pentru cei mici.

Zilele Craiovei au debutat cu dreptul, orașul fiind împânzit de evenimente de toate tipurile. De la expoziții de artă pe esplanada Teatrului Național, la fotografii cu „Craiova de altă dată”, la târguri de flori și hand-made, ziua de vineri s-a încheiat cu spectacolul oferit de Ansamblul Maria Tănase. Artiștilor li s-au alăturat și Horia Brenciu și Feli Donose.

Ziua de sâmbătă a adus și mai multe evenimente, dar și mai mulți oameni în Piața Mihai Viteazul. În afara expozițiilor stradale, a atelierelor de creație, a spectacolelor de teatru și dans, craiovenii s-au putut bucura spre sfârșitul zilei și de un concert al cărui cap de afiș a fost Delia. Artista a reușit să țină în ploaie mii de oameni de toate vârstele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Duminică au continuat activitățile de zilele orașului și chiar dacă ploaia torențială a trimis acasă o mare parte dintre oameni, concertul din Piața Mihai Viteazul fiind inclusiv întrerupt aproximativ o oră, odată reluat, piața s-a umplut iar de umbrele și o mulțime de craioveni care au ținut să ia parte la concertul celor de la Carla’s Dreams. Aceștia au încheiat seria cântărilor live din centrul orașului.

Deși weekend-ul a trecut, activitățile de zilele orașului continuă până miercuri, inclusiv, când surprizele de Ziua Copilului se vor ține lanț. De 1 iunie ia startul și Cupa Start Sport Craiova – concurs de atletism pentru copii, dar și Concursul judeţean de muzică şi dans Start to the star. Nu în ultimul rând, atât pe esplanada Teatrului Național, cât și în foaierul acestuia, cei mici vor avea parte de ateliere educative, dar și de diverse activități în Parcul Romanescu și la grădina zoologică. Ateliere se vor găsi și în Piața Mihai Viteazul, unde copiii vor putea să-și picteze chipurile alături de artiști ai Teatrului Colibri.

Zilele Craiovei au început bine și continuă la fel până pe 1 iunie inclusiv. Dacă vremea s-a dovedit a fi principalul „dușman” al evenimentelor, craiovenii prezenți s-au declarat mulțumiți de ceea ce au trăit de zilele orașului.

Evenimentele sunt organizate de Primăria Craiova, cu sprijinul instituțiilor de cultură din subordine – Casa de Cultură Traian Demetrescu, Opera Română Craiova, Filarmonica Oltenia, Teatrul pentru copii și tineret Colibri, Ansamblul Folcloric Maria Tănase, dar și al partenerilor: SCM Craiova, Direcția Județeană de Sport Dolj, Casa de Cultură a Studenților, ADI Eco Dolj, Teatrul Național Marin Sorescu, Palatul Copiilor, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Centrul de Resurse și Angajament Ford – FREC Craiova, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman, Asociația Carousel Project, Check-OUTeam, Manufaktura Biju, Camera de Comerț Oltenia, Retro Mobil filiala Dolj, Club Sportiv de Șah Rokada, KOP Dance.

Vino la Zilele Craiovei și bucură-te de marea sărbătoare!

Politica