joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

INHGA: Pericol de inundații pe râurile din Oltenia

Specialiștii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor avertizează privind creșterea debitelor mai multor râuri din țară cu posibile depășiri ale cotelor de apărare în special în intervalul 29.05.2022, ora 22:00 – 30.05.2022, ora 10:00, pe unele sectoare de râuri din județele: Alba, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Olt și Argeş.

Avertizarea a intrat în vigoare de pe 29 mai, ora 16:00 și este valabilă până luni, 30 mai, ora 12:00.

De asemenea, hidrologii avertizează că există posibilitatea ca, în intervalul aflat sub incidența codului portocaliu de inundații, să se emită și mesaje de Fenomene Imediate COD ROȘU, cu probabilitate mai mare pentru unii afluenți ai Oltului din județele Vâlcea și Sibiu, respectiv pentru unii afluenți ai Jiului din județele Gorj şi Hunedoara.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Drincea, Desnăţui, Jiu, Olt, Călmăţui, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Bistriţa (afluent al Siretului) şi Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului situat în amonte de stația hidrometrică Gruia, se află sub incidența Codului Galben.

Potrivit hidrologilor, se pot depăși COTELE DE APĂRARE, ca urmare a scurgerilor importante pe versanţi, torenţi şi pâraie. Există riscul generării viiturilor rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri.

Foto: Facebook/ Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor

Politica