Poliția Locală a ridicat mașina de filaj de la Antidrog chiar în timpul unui flagrant

UPDATE: Poliția Locală Sector 2 dezminte informațiile false cuprinse în articolul de presă apărut pe site-ul www.spynews.ro.

Potrivit unui comunicat trimis de poliție, în urma verificărilor efectuate, de la începutul anului 2022 până în prezent, nu au fost ridicate autoturisme din zona Inspectoratului General al Poliției Române.

”Transmitem public că informațiile relatate în articolul de presă apărut pe site-ul www.spynews.ro nu sunt conforme cu realitatea. Dar nici cu pașii legali prealabili ridicării mașinilor abandonate/ fără stăpân, ce se derulează pe parcursul mai multor luni. Mașinile abandonate/fără stăpân nu se ridica instant. Vă informăm public că, Poliția Locală Sector 2 ridică mașini abandonate sau fără stăpân numai cu respectarea prevederilor legale – legea 421 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ teritoriale. Pentru o corectă informare a publicului, vă transmitem că procedura de ridicare a mașinilor abandonate/fără stapan nu se produce concomitent cu momentul depistării lor pe domeniul public. Conform legii 421, există o serie de etape prealabile ridicării, ce se îndeplinesc pe parcursul mai multor luni. Pe scurt, etapele prealabile ridicării sunt: se verifică dacă mașina în cauză a stationat pe domeniul public, fără a fi mișcată, timp de 6 luni; se cercetează dacă mașina are ITP expirat de 6 luni; se transmit două rânduri de somații (la 10 și la 5 zile); se caută proprietarul mașinii”, se arată în comunicat.

“Echipele de polițiști antidrog aveau de făcut o tranzacție supravegheată pentru destructurarea unei rețele de traficanți de stupefiante. Pentru realizarea flagrantului, pe o stradă din apropiere, fusese lăsată o mașină goală, dar care avea montată tehnică de supraveghere, în așa fel încât operațiunea să fie filmată de la distanță, pentru obținerea de probe suplimentare. Prinși în focul acțiunii, polițiștii nici n-au observat când autospeciala a dispărut fără urmă.”

În plus, procedura de ridicare a mașinilor se face cu platforme speciale și este una de durată, destul de zgomotoasă și vizibilă pentru trecători. Tocmai de aceea, Poliția Locală Sector 2 ține să menționeze că are deplină încredere în profesionalismul colegilor de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate, care ar fi sesizat imediat orice operațiune legată de mașina în cauză.

Polițiștii bucureșteni ai Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) care tocmai realizaseră un flagrant au rămas uluiți când au descoperit că una dintre mașinile folosite la filaj dispăruse fără urmă. Inițial, au crezut că cineva le-a furat autospeciala, cu tot cu tehnică de supraveghere.

Întâmplarea a avut loc pe o stradă aflată în apropierea sediului Inspectoratului General al Poliției, din Șoseaua Ștefan cel Mare, scrie spynews.ro

Echipele de polițiști antidrog aveau de făcut o tranzacție supravegheată pentru destructurarea unei rețele de traficanți de stupefiante. Pentru realizarea flagrantului, pe o stradă din apropiere, fusese lăsată o mașină goală, dar care avea montată tehnică de supraveghere, în așa fel încât operațiunea să fie filmată de la distanță, pentru obținerea de probe suplimentare. Prinși în focul acțiunii, polițiștii nici n-au observat când autospeciala a dispărut fără urmă.

Sursele citate au spus că, inițial, polițiștii s-au gândit că automobilul, care nu avea numere de București, a fost furat. După ce au vizionat imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din zonă, aceștia au descoperit că, de fapt, automobilul fusese luat pe nesimțite, cu o platformă, de către Poliția Locală Sector 2.

Foto: Getty Images

Populare

Recomandări