marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primele rezultate anunțate de DSP Olt în cazul Liceului „Minulescu”

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a anunțat care sunt primele rezultate în cazul suspiciunii de toxiinfecţie alimentară, de la la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, din Slatina. Mai mulți elevi au ajuns marți seară în urgență, cu simptome asociate toxiinfecției alimentare. Unitatea de învățământ a fost amendată cu 10.000 de lei, iar cantina din cadrul școlii a fost închisă. În urma incidentului, directorul liceului și-a dat demisia.

Ulterior, DSP a transmis rezultatele de laborator, prin intermediul unui comunicat de presă. Conform primelor analize, alimentele nu au fost contaminate cu Shigella, Salmonella, Yersinia Enterocolitica, E. Colli, Stafilococus Aureus, B Cereus.

Probe  de la bolnavi: examene coprobacteriologice= 4, cu rezultate negative( pentru Shigella, Salmonella, Yersinia Enterocolitica, E. Colli, Stafilococus Aureus, B Cereus ); lichid de varsatura= 4, cu rezultate negative; probe de alimente = 5 probe, cu rezultate negative ( pentru Shigella, Salmonella, E. Colli, Stafilococus Aureus, B. Cereus );

Policlinica Buna Vestire Craiova

 proba de apa= 1 ( consumator -Bloc Alimentar ), paramentrul Clor- sub limita minima admisa si corespunzatoare din punct de vedere microbiologic; probe de sanitaţie) = 10, din care: 7 corespunzatoare 3 probe necorespunzatoare ( depăşiri ale nivelului total de germeni, prezenta de enterobacteriacee ( 2 ) probe stare de portaj la personalul deservent = 3 probe exudate naso- faringiene, cu rezultate negative ( pentru Streptococ beta hemolitic, Stafilococ Auriu ).

Conform reprezentanților DSP Olt, în lucru mai sunt cinci probe de coprocultură: „Deocamdată, având doar o parte din rezultate, nu putem spune clar ce s-a întâmplat. Luni, după ce avem şi cele cinci rezultate de coprocultură,putem spune că se infirmă suspiciunea de toxiinfecţie sau că nu este de etiologie toxiinfecţie alimentară”, a precizat Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt al DSP Olt.

foto: gazetanoua.ro

Politica