sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Silviu Lung îl trage de mânecă pe Rotaru: „Atât pot! Asta e valoarea lor!”

Glorie a Craiovei Maxima și fost angajat a lui Mihai Rotaru, Silviu Lung îi dă un sfat patronului CSU: e momentul să facă puțină curățenie în lot.

Mihai Rotaru promite de câțiva ani încoace campionatul, dar de fiecare dată dă chix și trece invariabil la schimbarea băncii tehnice, nemulțumit de aportul antrenorilor pe care i-a angajat. Silviu Lung îl sfătuiește pe cel care l-a plătit la mijlocul deceniului trecut, când a fost antrenor cu portarii la club, să caute vinovați și în altă parte. Gloria Craiovei Maxima este de părere că mulți dintre angajații cu crampoane ai lui Rotaru sunt limitați, plafonându-se deja.
„La Craiova lui Rotaru este un paradox. Sunt condiții foarte bune, infrastructură, marketing. Totuși nu reușesc să performeze la nivelul dorit. La condițiile pe care le au, eu mă așteptam la mult mai mult de la ei. Dar să nu uităm că mulți jucători au o anumită vârstă, sunt de atâția ani împreună și n-au reușit să ia un campionat. E nevoie de sânge proaspăt, de trei-patru jucători care pot decide o partidă. Înainte îl aveam pe Gustavo mai tânăr cu patru-cinci ani, pe Băluță, pe Mitriță sau pe Mihăilă. Acum, în afară de Ivan și Baiaram, nu văd altul care să promită. Markovic și Cîmpanu sunt foarte tineri. Până devin certitudini ei, e greu să iei campionatul”, a declarat Lung, la DigiSport.
Cu excepția lui Dan Nistor, Silviu Lung nu a făcut alte nominalizări în privința jucătorilor care nu sunt de nivelul Craiovei: „Eu am fost încântat când a venit Nistor de la Dinamo, dar pe parcurs n-a mai confirmat, mai ales ultimul an. Asta e treaba clubului, nu știu pe ce criterii s-au bazat. Domnul Rotaru a ținut clubul la un nivel înalt, foarte bine organizat. Dar probabil că dânsul are un buget și trebuie să se încadreze în el. Nouă ne este foarte ușor să vorbim. Sincer, de câte ori mă duc la meci îi încurajez pe acești jucători. Atitudinea lor a fost pozitivă, dar părerea mea este că ei atât pot. Asta este valoarea lor! Vrem spectacol, nu știu dacă CFR oferă prea mult spectacol, dar are cinci campionate la rând”.
Jucătorii cu ștate vechi la club sunt Nicușor Bancu, Alex Mateiu, Vătăjelu ori Mirko Pigliacelli. Recent, potrivit presei centrale, Rotaru i-a prelungit contractul lui Mateiu pentru încă un sezon. 

Politica