joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CJ Dolj susține două facultăți craiovene, pentru manifestări științifice

Consiliul Județean (CJ) Dolj va aloca fonduri pentru două facultăți din Craiova, în scopul susținerii unor manifestări științifice. Este vorba despre Facultatea de Agronomie și Facultatea de Mecanică. Sprijinul vine în urma colaborării din CJ și Universitatea din Craiova.

În ceea ce privește Facultatea de Agronomie, banii vin pentru realizarea celei de-a VI-a ediţii a International Student Scientific Conference „The Environment – Research, Charge, Administration”, fiind vorba despre 10.000 de lei. Conferința se va desfășura alături de universități din Portugalia, Spania, sau Turcia.

„Se aprobă protocolul de cooperare dintre Județul Dolj și Universitatea din Craiova – Facultatea de Agronomie în vederea organizării celei de-a VI-a ediţii a International Student Scientific Conference „The Environment – Research, Charge, Administration” și alocarea din bugetul propriu județean a sumei de 10 mii lei Universității din Craiova – Facultatea de Agronomie în vederea desfășurării în bune condiții a conferinței. Facultatea de Agronomie a Universității din Craiova a comunicat Județului Dolj, faptul că va organiza, în perioada 15-16 iunie 2022, cea de-a VI-a ediție a International Student Scientific Conference „The Environment – Research, Charge, Administration”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conferința este organizată în colaborare cu Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro – Portugal, University of Belgrade, Faculty of Agriculture – Serbia, Universidad Politecnica Valencia, Escola Tecnica Superior d’e Ingyneria Agronomica i del Medi Natural – Spania, Ege University, Agricultural Faculty Izmir – Turkey, Adana Science and Technology University, Faculty of Engineering and Natural Science – Turkey, Çankiri Karatekin University, Faculty of Forestry, Department of Forest Engineering – Turkey”, conform reprezentanților CJ, care au adăugat că acesta reprezintă primul eveniment organizat în acest an, care marchează 75 de ani de învățământ superior agronomic în Oltenia, Facultatea de Agronomie reprezentând cea mai veche instituție de învățământ superior din sud-vestul României, piatra de temelie a Universității din Craiova.

Și Facultatea de Mecanică din Craiova beneficiază de sprijinul financiar al CJ în realizarea unei manifestări științifice. Cele două evenimente sunt International Conference of Mechanical Engineering – ICOME și Concurs Național de Grafică Inginerească cu AutoCAD, pentru care CJ Dolj va oferi 15.000 de lei instituției de învățământ.

„Universitatea din Craiova – Facultatea de Mecanică a solicitat Consiliului Județean Dolj sprijin financiar pentru organizarea unor manifestări științifice ce se vor desfășura în acest an în cadrul Facultății de Mecanică:
– International Conference of Mechanical Engineering – ICOME,
– Concurs Național de Grafică Inginerească cu AutoCAD.
Fondurile solicitate vor fi utilizate pentru: publicații, vizibilitate, imagine instituțională, internaționalizare, etc. În acțiunile și materialele realizate se va utiliza și sigla Consiliului Județean Dolj și se va remarca și colaborarea instituțională.

Având în vedere această solicitare, se propune alocarea din bugetul propriu judeţean, capitolul 65.02 „Învățământ”, a sumei de 15 mii lei Universității din Craiova – Facultatea de Mecanică pentru desfășurarea în bune condiții a manifestărilor științifice.
Faţă de cele prezentate, se propune spre aprobare protocolul de cooperare dintre Județul Dolj și Universitatea din Craiova – Facultatea de Mecanică pentru organizarea unor manifestări științifice și alocarea din bugetul propriu județean a sumei de 15 mii lei Universității din Craiova – Facultatea de Mecanică în vederea desfășurării în bune condiții a acestora”, conform proiectului CJ.

Politica