vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un diplomat rus de la ONU și-a dat demisia din cauza războiului în Ucraina

Boris Bondarev, consilier al misiunii ruse la biroul ONU de la Geneva, și-a părăsit funcția din cauza luptei „sângeroase, fără logică și absolut inutile” din Ucraina, relatează BBC. Diplomatul rus condamnă „războiul agresiv” pornit de Putin, care l-a făcut să fie mai rușinat ca niciodată de țara sa.

În scrisoarea prin care își anunță demisia, Boris Bondarev a spus că a văzut „întorsături diferite” ale politicii externe a țării sale de-a lungul carierei sale de 20 de ani „dar niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea ca la 24 februarie”, când Rusia și-a lansat atacul. Totodată, Bondarev a criticat Ministerul rus de Externe pentru creșterea „nivelului de minciună și neprofesionalism” și a spus că războiul lui Vladimir Putin a fost „nu doar o crimă împotriva poporului ucrainean, ci și, poate, cea mai gravă crimă împotriva poporului rus”, scrie libertatea.ro

”Cei care au conceput acest război doresc un singur lucru – să rămână la putere pentru totdeauna, să trăiască în palate pompoase și de prost gust, să navigheze pe iahturi comparabile ca tonaj și cost cu întreaga marină rusă, bucurându-se de putere nelimitată și de impunitate totală”, a spus Bondarev.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bondarev nu este primul înalt oficial rus care și-a dat demisia în urma invaziei în Ucraina. În martie, emisarul rus pentru climă, Anatoli Chubais, a devenit cel mai important oficial de la Kremlin care a demisionat din cauza războiului. Pe lângă părăsirea postului, Chubais a plecat și din Rusia.

Foto: Wikimedia Commons

Politica