marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM Râmnicu Vâlcea a pierdut în finala Cupei României

CSM București a câștigat Cupa României la handbal feminin, după ce a învins-o pe SCM Râmnicu Vâlcea cu scorul de 34-26 (14-15), duminică, în finala desfăşurată în Sala Sporturilor din Mioveni. Oltencele au ținut piept campioanei en-titre timp de aproximativ 40 de minute, apoi au cedat.

Ca un adevărat derby, întâlnirea avea să înceapă sub semnul echilibrului, nicio echipa nereușind să se desprindă pe tabela de marcaj in primele 10 minute. Cu putină încredere, datorată și începutului bun de partidă, goalkeeper-ul Isabell Roch a avut câteva intervenții foarte bune, iar două goluri înscrise consecutiv de pivotul Asma Elghaoui și o reușita a interului Irynei Glibko au dus echipa la o diferență de două goluri pe tabela de marcaj după primul sfert de oră. Avantajul de două goluri a fost mutat în tabăra adversă opt minute mai târziu, dar prima repriză s-a terminat în avantajul vâlcencelor, acestea intrând la cabine cu un gol avans, 15 la 14.

Începutul actului secund avea să fie unul în fortă pentru ros-albastre, in care s-au desprins foarte rapid pe tabela la 3 goluri, 17:14 și 18:15. Eliminarea din minutul 33 a coordonatorului de joc Kirstinei Liscevic avea sa fie însă punctul de cotitură al partidei. Fara aportul lui Kiki în fazele următoare echipa a marcat un singur gol, in timp de a primit 10. Diferența de 7 goluri in favoarea CSM București, 26:19, avea să fie imposibil de remontat iar astfel, echipa din Capitală a câștigat meritat finala Cupei României.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Uitându-mă inapoi la ce s-a întâmplat, pot spune doar că sunt mândru de aceste fete. În finală au jucat cu toata inima, dar și cu tot sufletul, împinse de la spate de minunații noștri suporteri. Am rămas fara energie după 40 de minute și nu am mai putut ține pasul. Dar un lucru îl știu cu siguranță, cand ne facem jocul nostru putem să învingem orice echipă. Țin sa transmit mulțumiri speciale suporterilor pentru sprijinul necondiționat oferit, fiindcă ei sunt mereu alături de noi. O sa revenim și mai puternici!”, a declarat tehnicianul Bent Dahl, la finalul meciului.

Cristina Neagu a marcat 12 goluri pentru CSMB, Emilie Arntzen 4, Malin Aune 4, Carmen Martin 4, iar de la vâlcence s-au remarcat Irina Glibko 6 goluri, Asma Elghaoui 5, Daria Bucur 5.

În finala mică, Măgura Cisnădie a învins-o neaşteptat pe CS Rapid, cu 23-22 (10-10), golul victoriei fiind marcat de Elena Gjorgjijevska în mijn. 59.

foto: facebook/SCM Ramnicu Valcea

Politica