joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mircea Lucescu va fi Doctor Honoris Causa al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu

Antrenorul Mircea Lucescu va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Senatului Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. Tehnicianul gorjean prin alianţă, soţia sa, Neli, fiind din Târgu Jiu.

Distincţia va fi acordată cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la înfiinţarea instituţiei de învăţământ: „Tehnicianul a acceptat propunerea făcută de preşedintele Senatului UCB, prof.univ.dr. Horaţiu Tiberiu Gorun, şi va participa la ceremonia de înmânare a titlului. Festivitatea se va desfăşura la Târgu Jiu, în data de 31 mai, în Amfiteatrul Auditorium Maximum situat pe strada Tineretului nr.4. Este o onoare deosebită pentru instituţia noastră de învăţământ superior, ca unul dintre cei mai mari ambasadori ai fotbalului românesc şi ai României să se alăture altor mari personalităţi ce fac deja parte din „Hall of fame-ul” universitar gorjean. Mircea Lucescu şi-a legat în trecut destinul de Gorj. Soţia marelui tehnician, Neli Lucescu, fiind fiica unor celebri profesori din Târgu Jiu“, a anunţat conducerea instituţiei de învăţământ superior.

Mircea Lucescu este unul dintre cei mai titrați jucători și antrenori din istoria fotbalului românesc. În anul 2015, acesta a devenit al cincilea om care a antrenat 100 de meciuri în Liga Campionilor UEFA, după Alex Ferguson, Carlo Ancelotti, Arsène Wenger și José Mourinho.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica