Conecteaza-te cu noi

Actualitate

ANM: Vreme se menține caldă în următoarele două săptămâni

Publicat

pe

Administraţia Naţională de Meteorologie anunță că, vremea va fi, în general, caldă în limitele specifice ale acestei perioade, pe parcursul următoarelor două săptămâni, iar din perspectivă pluviometrică sunt estimate ploi sub formă de averse de scurtă durată spre finalul lunii mai şi, posibil, la începutul lunii iunie, relevă prognoza de specialitate pentru perioada 23 mai – 5 iunie.

În Oltenia, vremea caldă va caracteriza majoritatea zilelor din interval, astfel că vor fi, mediat regional, temperaturi maxime de 25 – 29 de grade şi minime de 13 – 16 grade, iar în perioada 25 – 27 mai şi, posibil, în jurul datei de 3 iunie, va fi chiar călduroasă, cu 30 – 32 de grade la amiază. Valori termice mai modeste vor fi posibile în jurul datei de 30 mai când, mediat pe regiune, se vor înregistra 22 – 24 de grade, pe timpul zilei, şi 10 – 13 grade, în cursul nopţilor. Ploi pe arii mai extinse sunt estimate pentru perioada 29 – 30 mai, în restul timpului fenomene de instabilitate atmosferică fiind posibile pe spaţii mici, astfel că regimul pluviometric al întregului interval de referinţă va fi deficitar.

La munte, vremea va fi caldă în perioada 25 – 27 mai şi, posibil, în jurul datei de 3 iunie, când se vor înregistra maxime termice de până la 24 de grade şi minime de cel mult 14 grade, uşor mai coborâte la altitudini mari. Pentru celelalte zile, este estimat un regim termic apropiat sau chiar uşor sub cel climatologic specific acestei perioade, cu medii ale valorilor diurne de 12 – 18 grade şi ale celor nocturne de 3 – 8 grade. Temporar, mai ales în orele după-amiezelor, se vor semnala averse, mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în jurul datei de 26 mai şi, cu probabilitate mare, şi după data de 28 mai. Regimul pluviometric va fi în limitele normale acestei perioade din an.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.