joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Peste 1000 de oameni la bursa locurilor de muncă

Peste 1100 de olteni și-au căutat job-uri vineri în cadrul Bursei Locurilor de Muncă. Evenimentul organizat de ANOFM la Casa de Cultură a Tineretului din Slatina, dar şi în Caracal, la sediul Agenţiei Locale, a găzduit 61 de firme din județ care au pus la bătaie peste 800 de locuri de muncă. Conform gazetaoltului.ro cele mai multe persoane ce își caută loc de muncă au peste 45 de ani. Potrivit informațiilor oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, 1.120 de persoane au fost prezente la bursă, dintre acestea 316 au fost selectate pentru interviu sau probe de lucru, din care 224 la Slatina și 92 la Caracal. Președintele ANOFM, Florin Cotoșman, a precizat că evenimentul este foarte importantă pentru că aduce în același loc firme și persoane ce își caută un loc de muncă.

„Evenimentul este foarte important pentru că oferă o șansă pentru ocuparea mult mai rapidă și facilă a locurilor de muncă vacante, faptul că atât angajatorii, cât și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se întâlnească, oferă un dialog mai ușor între ei, într-un singur loc și un timp relativ redus. La nivel național, Bursa s-a desfășurat în 77 de locații, unde avem 1.800 de agenți economici, cu peste 31.000 de locuri de muncă”, a declarat președintele ANOFM, Florin Cotoșman, născut în județul Olt.

Șeful AJOFM Olt, Constantin Cîtu, a precizat că foarte multe persoane își caută loc de muncă în această perioadă, pentru că este știut faptul că iarna se mai fac disponibilizări în anumite sectoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am avut foarte multe locuri de muncă vacante la bursa din județ. Implicarea celor care lucrează în cadrul agențiilor locale a dus la un număr mare de locuri de muncă, trebuie să luăm în calcul că este primăvară și oamenii își caută un loc de muncă. Avem locuri de muncă din toate sectoarele”, a spus președintele AJOFM Olt, conform aceleiași surse.

Politica