Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Drumul care va lega Spitalul Regional de DEx-12, în faza SF

Publicat

pe

Consiliul Județean (CJ) Dolj a semnat, vineri, contractul cu firma care va realiza studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou drum județean care va lega viitorul spital regional de Drumul Expres Craiova-Pitești (DEx-12) dar și de Craiova.
„Astăzi a fost semnat contractul cu firma care se va ocupa de realizarea studiului pentru obiectivul de investiții „Construire drum de interes județean pentru conectarea Spitalului Regional Craiova la DJ 643 F, Drumul Expres Craiova – Piteşti și DN65F, Centura de Nord a municipiului Craiova“.
În această etapă, se va stabili traseul drumului care va face legătura între oraș, noul spital regional și drumul expres. Acesta va traversa teritoriile administrative ale comunei Ghercești și municipiului Craiova.
Investiția este fundamentată de strategia de dezvoltare a infrastructurii în zona de nord a Craiovei, dar și de strategia de dezvoltare a județului Dolj, ce implică îmbunătățirea conectivității între localități și între obiective de interes regional”, a precizat, vineri, președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.
Studiul este finanțat din fondurile proprii ale administrației județene.
„Vestea bună este că proiectul de construire a Spitalului Regional de la Craiova a obținut deja cea mai mare parte a finanțării, ca urmare a încheierii unui contract de finanțare între România și Banca Europeană de Investiții. Restul banilor necesari vor fi asigurați din fonduri europene nerambursabile. În total, peste 500 de milioane de euro vor asigura infrastructura medicală necesară regiunii Oltenia”, a mai adăugat Cosmin Vasile.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.