vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. 7 școli din județ participă la testarea standardizată la Limba română și Matematică

Testarea standardizată, stabilită printr-un ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial, ar urma să aibă loc în perioada 30 mai – 10 iunie. Potrivit ministrului educației, testarea nu este obligatorie pentru elevi.

„În 329 de școli vor fi testați aproximativ 100 de mii de elevi, clasele I-VII și IX-XI, adaptat fiecărei clase, adaptat programei analitice, programei fiecărui an de studiu pentru fiecare disciplină: limba română, matematică. La liceu avem și istorie”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

În Dolj, sunt 7 școli care vor participa la testare: Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan” Craiova, Liceul Tehnologic „Horia Vintilă” Segarcea, Liceul Tehnologic „Petre Baniță” Călărași, Școala Gimnazială „Eliza Opran” Ișalnița, Școala Gimnazială „Traian” Craiova, Școala Gimnazială Fărcaș și Școala Gimnazială Filiași.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Elevii de clasele I-VII vor susține testarea în perioada 30 mai-10 iunie, iar cei de clasele IX-XI, între 30 mai și 8 iunie: „În perioada 30 mai-10 iunie, vor fi administrate testele pentru clasele I și până la clasa a VII-a. În perioada 30 mai-8 iunie, vor fi administrate aceste teste la clasele a IX-a, a X-a și a XI-a. Începând cu perioada imediat următoare, este nevoie de susținere a competențelor pentru examenul de Bacalaureat. Sunt exceptați elevii claselor terminale, a VIII-a și a XII-a”, a declarat ministrul.

„Testele sunt de 30 de minute pentru învățământul primar, dar pot fi rezolvate și într-un timp mai scurt, și de 60 de minute pentru învățământul gimnazial și liceu”, a menționat Sorin Cîmpeanu.

Testarea, pentru cei care participă, va avea loc în timpul orelor de curs, la Matematică – în timpul orelor de Matematică, și la Limba română – în timpul orelor de Limba română. Ministrul a mai precizat că itemii pe care elevii îi vor primi nu au mai fost folosiți niciodată în testările comerciale pe care platforma privată le vinde contra cost, scrie edupedu.ro

Ministrul a mai spus că „rezultatele acestor teste nu vor rămâne pe platforma unei entități private, ci vor fi stocate pe serverele Ministerului Educației găzduite de către STS (Serviciul de Transmisiuni Speciale).”

Politica