vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alertă în Europa din cauza bolii numite variola maimuței! Ce este și cum se manifestă boala

Este alertă în Europa din cauza bolii numite variola maimuței. Endemică în Africa de Vest, această boală virală („monkeypox”) a fost acum detectată în Portugalia la „peste 20 de cazuri suspecte (…) în regiunea Lisabonei (vest), dintre care cinci au fost confirmate”, a anunţat Direcţia Generală de Sănătate din Portugalia într-un comunicat de presă.

„Aceste cazuri, majoritatea tineri, toţi bărbaţi, prezentau leziuni ulceroase”, a precizat autoritatea sanitară.

În Spania, opt cazuri suspecte au fost raportate şi „nu au fost încă confirmate” prin teste, a declarat Ministerul Sănătăţii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Începând de la 6 mai, şapte cazuri au fost depistate în Marea Britanie. Cu excepţia primului caz – persoana infectată călătorise recent în Nigeria – pacienţii au fost infectaţi în Marea Britanie, ceea ce a stârnit temeri privind o transmitere comunitară. 

Și autorităţile din SUA au anunţat miercuri că au detectat un prim caz de variola maimuţei la o persoană care locuieşte în statul Massachusetts (nord-estul ţării), scrie digi24.ro

Potrivit autorităţilor spaniole şi portugheze, această boală rară nu este foarte contagioasă de la om la om, nu are tratament şi, în general, se vindecă de la sine.

Simptomele includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflaţi, frisoane şi oboseală. Pot să apară erupţii cutanate, adesea pe faţă, care să se răspândească în alte zone ale corpului.

Politica