vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Târgul Ofertelor Educaționale la Craiova! Sunt așteptați sute de elevi

Elevii de gimnaziu care se pregătesc de un nou pas în viață și își doresc să-și continue studiile sunt așteptați la Târgului Ofertelor Educaționale unde liceele din județ își expun oferta educațională.

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj colaborează cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj pentru organizarea acestui târg care e un bun prilej de promovare a ofertelor tuturor unităților de învățământ din județ.

„După cum puteți observa aici sunt prezente liceele tehnologice pentru că s-a considerat că este nevoie de o mai bună informare a elevilor și părinților privind oferta unităților de învățământ cu filieră tehnologică, astfel încât calificările elevilor să fie adaptate la necesitățile pieței muncii. Desigur, la activitate este prezent și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj care oferă servicii de informare și orientare în carieră servicii individuale, cât și de grup. Este o bună oportunitate pentru noi să-i informăm pe cei prezenți de toate serviciile oferite de CJRAE Dolj, adică consiliere psihopedagogică, terapie logopedică, mediere școlară și un serviciu de consiliere și orientare școlară și profesională a copiilor cu cerințe educaționale speciale”, a spus pentru Jurnalul Olteniei Nicoleta Florea, profesor consilier școlar la Centrul Județean de asistență psihopedagogică din cadrul CJRAE Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Luni, 16 mai, a fost prima zi de activități la Târgului Ofertelor Educaționale desfășurat la Casa Studenților din Craiova unde au venit foarte mulți copii și cadre didactice.

„Pentru a nu se crea aglomerație există o programare realizată de Inspectoratul Școlar Județean, astfel încât unitățile școlare să vină la anumite ore stabilite, astfel încât zilnic să existe vizitatori și să existe o comunicare eficientă”, a mai spus Nicoleta.

„După terminarea celor 3 ani de studii o sa obțineți un certificat în meseria în care v-ați calificat în această perioadă. După cei 3 ani puteți să mai faceți 2 ani după care să obțineți un alt certificat cu altă meserie. Deci, după 5 ani de studiu obțineți 5 certificate. După dacă vă dați puțin silința cu mare ușurință puteți să luați bacul și să mergeți la facultate. La noi la școală avem frizerie/coafură, manichiură/pedichiură, croitorie, bucătărie unde vă puteți face bucătărese și să vă deschideți propriul business unde să fiți propriul stăpân”, este oferta educațională a celor de la Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” Craiova.

Toate unitățile gimnaziale din județ vor fi prezente la Târgului Ofertelor Educaționale. Sunt programări până săptămâna viitoare, astfel încât toți elevii de clasa a 8-a să fie informați.

„Avem un program de învățământ dual, un program normal de stat și unul liceal, iar pentru elevii mai mari avem și învățământ postliceal. La învățământual dual de 3 ani avem patru calificări pe care le vom realiza împreună cu 3 agenți economici: confecționer din aluminiu și mase plastice pe care îl facem împreună cu Qfort, operator mașini-unelte cu comandă numerică, electrician constructor și mecanic auto. La învățămânul profesional avem mecanic auto și tinichigiu vopsitor auto. La învățământ liceal avem calificarea operator tehnic de calcule. Ne-am gândit la o paletă largă în care să aibă de unde alege atât băieții, cât și fetele”, a spus Mihaela Chirca de la Liceul Tehnologic Auto.

„Elevii de la liceul nostru ajung muncitori la Ford, Qfort care pe lângă banii oferiți de școala profesională, mai primesc și bani de la angajatori. Avem stagii de practică în străinătate”, a spus Vlad Silviu de la Liceul Tehnologic Auto.

„Mie îmi place super mult, e chiar frumos. Programul este lejer și profesorii sunt foarte întelegători. Este un colectiv în care m-am acomodat imediat”, a spus un elev care este sculer matrițer la Liceul Tehnologic Auto.

Politica