sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Înfrângerea lui FCU pică prost pentru CSU!

Peluza Sud a sărbătorit 25 de ani. Echipa a răsplătit-o cu o umilință: 0-5! Pușcaș spune că Mititelu va tăia în carne vie.

Ultimul meci din acest an a fost motiv de sărbătoare pentru ultrașii rămași lângă echipa lui Mititelu: Peluza Sud 97 a aniversat 25 de ani. Dar nu au avut parte de vreun cadou din partea jucătorilor, ci din contră: de o umilință, eșec cu 5-0 acasă, în fața rezervelor lui Sepsi Sf. Gheorghe. Lukassen a deschis scorul după sfertul academic, iar în partea a doua vizitatorii s-au descătușat, marcând un gol mai frumos decât celălalt. Spectacolul l-a pornit Fulop, cu un șut superb din afara careului, l-a continuat Damascan cu o foarfecă, l-a încheiat scărița lui Golofca. În final 5-0 fără dubii și echivoc pentru Sepsi, cu un gol din penalty al lui Dragomir.
Dacă Nicolo Napoli a părut mai degrabă împăcat cu rezultatul și a anunțat că echipa intră în vacanță până la data de 5 iunie, Marcel Pușcaș s-a arătat deranjat și a anunțat că vor pleca o parte dintre jucători.
„Am fost de tot râsul, iar jucătorilor noștri trebuie să le fie rușine după o asemenea prestație. Adrian Mititelu nu plătește amatorismul, iar după cum îl știu eu pe dânsul, sigur se va lăsa și cu penalizări. În plus, de unii jucători mai mult ca sigur o să ne și despărțim. Avem această posibilitate, conform contractelor semnate. Nu se poate să nu îți respecți meseria de fotbalist. Spun acest lucru cu toată răspunderea. Acest campionat se joacă din prima etapă până în ultima. Domnul Mititelu plătește contractele din prima zi până în ultima zi, iar jucătorii noștri nu și-au respectat meseria de fotbalist. Nu poți să te prezenți în acest hal în fața propriilor suporteri, mai ales că era și sărbătoarea Peluzei Sud 97, iar Sepsi trebuie să recunoaștem că a jucat cu rezervele. Cobrea și Albu cel mic au fost la primul lor meci în tricoul Craiovei, dar alți jucători au primit șanse după șanse să joace și să demonstreze că merită să evolueze la această echipă și din sezonul următor. Și nu doar în acest meci au primit șanse să joace. Nu dăm aici nume de jucători care vor pleca, dar e clar că se va face o analiză la sânge. Acest rezultat se putea întâmpla în Giulești, iar eu nu văd cum mai dădeam noi ochii cu suporterii. Sunt foarte supărat după înfrângerea asta, iar noi trebuie să acceptăm acum toate criticile cu capul sus, deoarece trebuie să fim conștienți că ne-am făcut de râs!”, a spus Pușcaș, după meci.
Rezultat nu este deloc important pentru FCU Craiova, dar este îngrijorător pentru rivala CSU. Și asta pentru că poate să dea din nou peste Sepsi în cel mai important meci al sezonului: barajul pentru Conference League. Sunt 7 meciuri la rând în care oltenii lui Rotaru nu au mai câștigat în fața covăsnenilor, ultima ispravă fiind eliminarea din Cupa României, în semifinale, cu dublă înfrângere.
Cei de la CSU vor fi, fără doar și poate, suporterii lui Sepsi în finala Cupei României, cu Voluntari, ce va avea loc joi. Pentru că dacă Sepsi câștigă Cupa, echipa olteană va întâlni Botoșaniul în barajul pentru Conference League.

Rezultate play-out:
FCU Craiova – Sepsi 0-5
Mioveni – Rapid 3-2
Clinceni – Botoșani 0-4
Chindia – Mediaș 3-0
Dinamo – UTA 1-1

Policlinica Buna Vestire Craiova

Clasament
7. Sepsi 9 7 1 1 21-4 42
8. Botoșani 9 6 0 3 18-9 41
9. Rapid 9 6 1 2 22-7 39
10. FCU Craiova 9 5 2 2 14-11 34
11. UTA 9 4 1 4 10-6 33
12. Mioveni 9 5 1 3 12-10 31
13. Chindia 9 2 2 5 8-8 26
14. Dinamo 9 4 2 3 14-11 23
15. Clinceni 9 0 0 9 4-32 -11
16. Mediaș 9 1 0 8 6-31 -38

Politica