marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fetița de 5 ani cu boala Wilson, care a fost supusă unui transplant de ficat, a murit

Fetița în vârstă de 5 ani, care suferea de boala Wilson și care a fost supusă unui transplant de ficat, a murit miercuri, au transmis reprezentanții Institutului Clinic Fundeni.

„Fetița care a suferit un transplant de ficat pe data de 30 aprilie a decedat în seara zilei de 17 mai, ora 20:40, în urma complicațiilor postoperatorii apărute în ultimele zile”, au transmis reprezentanții unității medicale.

Luni, medicii au anunţat că, după o perioadă cu evoluţie favorabilă, starea clinică a fetiţei s-a agravat, ceea ce a făcut necesară o altă intervenţie chirurgicală, identificându-se „complicaţii ale anastomozei biliare”, care au fost corectate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Transplantul de ficat la fetiţa cu hepatită severă, care s-a dovedit a avea boala Wilson, o afecțiuni genetică rară, a fost realizat la începutul lunii mai, donatorul fiind un tânăr de 17 ani, scrie digi24.ro

Pacienta ajunsese într-o stare de insuficiență hepatică acută, care necesita transplant de urgență. Salvarea ei a venit de la adolescentul aflat în moarte cerebrală. Părinții lui au acceptat să-i doneze organele. Ficatul a fost împărțit în două, lobul stâng a fost primit de fetiță, iar lobul drept a ajuns la un adult.

Foto: arhivă

Politica