miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sorin Oprescu a fost reținut în Grecia

Sorin Oprescu a fost reținut marți de autoritățile din Grecia, au declarat pentru G4Media surse judiciare. El este acum în custodia autorităților elene după ce a fost găsit în Atena. Fostul primar general era dat în urmărire generală după ce a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare în 13 mai.

În plus, instanța a decis și confiscarea extinsă a sumelor de 102.000 lei și 9.400 de euro, precum și a mai multor case și terenuri deținute de fostul primar general Sorin Oprescu în București (strada Herăstrău) și Ciolpani (Ilfov).

Oprescu a fost dat ulterior în urmărire internațională pentru că nu a fost găsit în țară. Potrivit informațiilor G4Media, Oprescu a părăsit România pe la Vama Giurgiu în urmă cu câteva săptămâni, cu mult înainte de pronunțarea sentinței. La acel moment el putea ieși din România fără nici o problemă pentru că nu exista nici o măsură preventivă împotriva sa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fostul șofer al lui Oprescu, Cristian Stanca, a fost condamnat și el la 7 ani și 2 luni închisoare.

Mircea Octavian Constantinescu (fost director al Direcţiei economice din Primăria Generală) a fost condamnat 6 ani și 10 luni închisoare.

Politica