vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Preoții ruși au sfințit tancurile T-90M trimise pe frontul din Ucraina

Cele mai moderne tancuri din dotarea armatei ruse, modelul T-90M, sunt încărcate în trenuri care le vor duce pe frontul din Ucraina. Acestea au fost produse la uzina Uralvagonzavod, din Nijni Taghil.

Potrivit informațiilor publicate de jurnalistul Dmitri Kolezev și de presa de la Moscova, înainte să fie trimise la război, în tancuri au fost puse icoane și scrisori de la copii. De asemenea, acestea au fost sfințite de un preot.

„În etapa finală a pregătirii vehiculelor de luptă, în ele au fost incluse desene și scrisori de la copiii constructorilor de tancuri și icoane ortodoxe”, scrie TASS.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Protopopul Ioan Bragin cel care a sfințit tancurile, a spus că „Binele trebuie să fie întotdeauna capabil să se apere. Și, prin urmare, există o astfel de tradiție de a sfinți armele”.

 Tancul T-90M, numit și „Spărgătorului” lui Putin, a fost prezentat prima oară în 2016. În jur de 100 de astfel de blindate sunt în prezent operaţionale în cadrul unor unităţi de elită ale armatei ruse, unele dintre ele implicate direct în invazia Ucrainei, scrie digi24.ro

Ucrainenii au reușit deja să distrugă mai multe astfel de blindate ale rușilor. 

Foto: Twitter/ Dmitry Kolezev

Politica