Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Vâlcea. Criza gunoaielor a luat sfărșit

Publicat

pe

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a anunțat luni sfârșitul crizei gunoaielor. Edilul Mircia Gutău a fost cel care a făcut anunțul oficial.

„Îi informez pe cetăţenii Râmnicului că până mâine, marţi, 17 mai, toate punctele de colectare ale gunoiului vor fi golite, iar salubrizarea va reveni la normal. Ca şi în vara trecută, am fost nevoiţi să traversăm o criză creată artificial de opoziţia liberală care, din dorinţa de a bloca complet administraţia locală, este dispusă să sacrifice sănătatea unei întregi comunităţi locale”, a spus edilul din Râmnicu Vâlcea.

Totodată, primarul a venit cu noi garanții în privința curățeniei stradale. Societatea din subordinea Consiliului local va primi acreditările și avizele necesare.

„Doresc să îi anunţ pe râmniceni că am început demersurile pentru ca SC Pieţe Prest SA – societatea din subordinea Consiliului Local responsabilă de curăţenia stradală – să primească toate acreditările şi avizele necesare pentru ca să poată presta şi activitatea de colectare a deşeurilor de care se ocupă acum Romprest Energy SRL. Consider că, în acest fel, Râmnicul va putea beneficia de servicii de o mai bună calitate, efectuate la preţuri mai reduse faţă de cele actuale. Drept urmare, voi propune la următoarea şedinţă de Consiliu Local desemnarea viceprimarului Virgil Pîrvulescu ca responsabil de această procedură şi sper că, în cel mai scurt timp, curăţenia Râmnicului să nu mai înregistreze sincope precum cea de săptămâna trecută. Totodată, printr-o Hotărâre de Consiliu aprobată în şedinţa extraordinară de astăzi, l-am împuternicit pe acelaşi viceprimar Virgil Pîrvulescu – reprezentantul Municipiului în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Salubrizare – să urgenteze organizarea licitaţiei pentru desemnarea unui operator regional al colectării deşeurilor, fapt care va duce la încheierea – în mod legal! – a actualului contract cu Romprest Energy SRL”, a adăugat Mircia Gutău.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.