sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Angajații Ford Craiova au intrat în șomaj tehnic

Cei aproximativ 6.000 de angajați ai fabricii Ford din Craiova au intrat în șomaj tehnic. Aceștia vor rămâne acasă până pe 24 mai, dar la dispoziția companiei și vor fi plătiți cu 78% din salariul de bază.

Conducerea companiei a luat această decizie ca urmare a dificultăților de aprovizionare cu semiconductori. Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat recent că este vorba despre o criză generală în lanțul de aprovizionare din industria auto, pentru care se caută soluții.

Fabrica Ford din Craiova a fost vândută de americani partenerului lor Ford Otosan, din Turcia, care va prelua uzina din al treilea trimestru al acestui an. Tranzacția este de aproape 600 milioane de euro, iar noul proprietar a anunțat că va investi într-o nouă linie de mașini comerciale, între care un model electric care ar urma să fie lansat în 2024.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și anul trecut, criza semiconductorilor a dus la trimiterea angajaților Ford Craiova în șomaj tehnic, în primăvară, dar și în toamnă. Nici uzina Dacia de la Mioveni, cu 15 mii de angajați, nu a scăpat de această problemă. Anul trecut, producția a fost oprită câteva zile în mai multe luni.

Politica