vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

(VIDEO) Suspiciuni de fraudă la Eurovision 2022. Juriile din șase țări, eliminate

UPDATE: TVR a dat un răspuns după ce Eurovision a anulat votul juriului din România şi a dat 12 puncte Ucrainei, nu Moldovei, cum stabiliseră românii.

Regulile au fost schimbate în timpul jocului, fără ca participanţii să fie anunţaţi în prealabil, aceştia aflând în timpul transmisiunii că unele voturi ale juriilor naţionale au fost modificate de organizator”, spune TVR.

Reacţia TVR vine după ce azi noapte, la ora 1.00, România a fost anunţată că „au fost găsite nereguli în procesul de vot„, iar votul ţării noastre a fost anulat. Ca urmare, punctajul maxim a fost dat de România Moldovei (cu o piesă Zdob şi Zdub), voturile au fost repartizate Ucrainei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

TVR punctează acum că Moldova a avut punctaj maxim de la juriul din România, nu Ucraina, cum a apărut după ce organizatorul Eurovision a anulat votul României.

Totodată, prezentatoarea TVR Eda Marcus nu a mai intrat în direct să anunţe rezultatele, cum face fiecare ţară, scrie paginademedia.ro

Organizatorul concursului Eurovision 2022 a eliminat juriile din șase țări din calculul notelor finale pentru melodiile concurente din cauza unor neregularități, potrivit unui comunicat oficial al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU). Printre juriile descalificate s-ar număra și juriul din România, alături de cele din Moldova, Azerbaidjan, Polonia, San Marino și Muntenegru.

Astfel, în timpul desfășurării concursului, European Broadcasting Union’s (EBU) a făcut un anunț, susținând că a existat ”un vot neregulat”.

Din acest motiv, voturile juriului din țări precum România, Azerbaidjan și Georgia au fost citite de supervizorul executiv al UER al concursului, Martin Österdahl, în locul juriului țărilor respective.

„În analiza votului juriului de către partenerul de vot paneuropean al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU) după cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale a concursului Eurovision 2022, au fost identificate anumite tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări.
Pentru a respecta instrucțiunile de vot ale concursului, EBU a colaborat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat înlocuitor pentru fiecare țară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât și pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor țări cu un istoric de vot similar).
Acest proces a fost recunoscut de către Monitorul Independent de Votare.
EBU ia extrem de în serios orice tentativă suspectă de manipulare a votului la Concursul Eurovision al Cântecului și are dreptul de a elimina astfel de voturi în conformitate cu instrucțiunile oficiale de vot, indiferent dacă aceste voturi sunt sau nu susceptibile de a influența rezultatele și/sau rezultatul votului,” se arată în comunicatul oficial al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU).

România a dat toate punctele Ucrainei

Ucraina, câştigătorul trofeului Eurovision 2022 a fost ales în urma voturilor pe care le-a obținut atât din partea juriului fiecărei țări, dar şi cu voturile publicului, care au avut ponderi egale, potrivit stirileprotv.

Locul I – Ucraina: Kalush Orchestra – “Stefania” cu 631 de puncte

Astfel, juriul din România, precum și cel din Republica Moldova, au dat câte 12 puncte Ucrainei.

Locul 7 – Republica Moldova: Zdob şi Zdub & Fraţii Advahov – “Trenuleţul” cu 253 de puncte

România s-a numărat printre cei 25 de finaliști ai Eurovision 2022, fiind reprezentată de wrs, care s-a clasat pe locul 18 din 25, cu 64 de puncte.

Locul 18 – România: WRS – “Llámame” cu 64 de puncte

Clasamentul final Eurovision 2022:

1. Ucraina: Kalush Orchestra – “Stefania”
2. Marea Britanie: Sam Ryder – “SPACE MAN”
3. Spania: Chanel – “SloMo”
4. Suedia: Cornelia Jakobs – “Hold Me Closer”
5. Serbia: Konstrakta – “In Corpore Sano”
6. Italia: Mahmood & Blanco – “Brividi”
7. Republica Moldova: Zdob şi Zdub & Fraţii Advahov – “Trenuleţul”
8. Grecia: Amanda Georgiadi Tenfjord – “Die Together”
9. Portugalia: MARO – “Saudade, Saudade”
10. Norvegia: Subwoolfer – “Give That Wolf A Banana”
11. Regatul Ţărilor de Jos: S10 – “De Diepte”
12. Polonia: Ochman – “River”
13. Estonia: Stefan – “Hope”
14. Lituania: Monika Liu – “Sentimentai”
15. Australia: Sheldon Riley – “Not The Same”
16. Azerbaidjan: Nadir Rustamli – “Fade To Black”
17. Elveţia: Marius Bear – “Boys Do Cry”
18. România: WRS – “Llámame”
19. Belgia: Jérémie Makiese – “Miss You”
20. Armenia: Rosa Linn – “Snap”
21. Finlanda: The Rasmus – “Jezebel”
22. Cehia: We Are Domi – “Lights Off”
23. Islanda: Systur – “Með Hækkandi Sól”
24. Franţa: Alvan & Ahez – “Fulenn”
25. Germania: Malik Harris – “Rockstars”

Politica