joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Turiștii, interziși pe o insulă din Grecia! Autoritățile locale: natura a fost distrusă

Insula nelocuită Chrissi, supranumită „Caraibele Europei” pentru plajele superbe și natura unică, care atrăgea tot mai mulți vizitatori cu plajele sale cu nisip curat și fin și apa cristalină, nu va mai putea fi vizitată o vreme, a decis administrația regională a Insulei Creta, informează publicația austriacă Heute.

Peste 200.000 de vizitatori anual veneau pe Chrissi, unii dintre ei alegând să petreacă aici tot sezonul, în corturi. Acum, autoritățile locale au transmis că „natura a fost distrusă” din cauza prezenței oamenilor acolo, iar cel mai mult au avut de suferit cedrii de pe insulă. Majoritatea copacilor, care au mai mult de 100 de ani, sunt pe cale să moară, a transmis administrația din Creta.

 „Copacii au fost dezrădăcinați și uscați, iar interzicerea vizitelor este necesară pentru a oferi naturii timp să se refacă”, a transmis administrația regională.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit autorităților, unii turiști nu s-au mulțumit să stea în corturi, ci și-au amenajat colibe, ba au improvizat chiar și taverne. Oficialii au mai constatat și alte nereguli: gunoi lăsat în urmă la plecare și turiști care și-au dus mașinile pe insulă, deși era interzis.

Unii turiști au adus capre pe insulă, iar animalele au mâncat toate plantele mici pe care le-au găsit, mai spun autoritățile locale, scrie libertatea.ro

Cel puțin în această vară, vizitatorilor le este permis doar să se apropie de insulă cu barca și, eventual, să înoate până la țărm. Însă, autoritățile nu au comunicat cât va fi în vigoare interdicția de a campa pe Chrissi.

Politica