joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/I se arată ȘOIM-ul în zbor. Ministrul Economiei, la Avioane Craiova

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a ajuns la Avioane Craiova, unde are programată o vizită în fabrică și discuții cu managementul societății. Ministrul va merge apoi pe pista Aeroportului Internațional Craiova, de unde aeronava IAR-99 ȘOIM nr.719 cu variante de înarmare va face un zbor demonstrativ.

Ministrul Economiei proiectul privind construcția unui avion romanesc

Angajații fabricii de avioane din Craiova i-au spus ministrului că au nevoie ca uzina să semneze noi contracte, iar cele deja semnate, când premierul Ciucă era ministrul Apărării, să se deruleze.

Producția primului avion de serie serie (nr. 719) a început pe 5 septembrie 2001, iar aeronava a fost terminată la 31 iulie 2002, conform iar99soim.blogspot.com. Fortele Aeriene au fost dotate cu primele patru avioane SOIM în 2003.

Policlinica Buna Vestire Craiova

România are acum 10 aeronave de antrenament IAR-99 Standard și 11 ȘOIM. Fabrica din Craiova se mai ocupă acum doar de modernizări. În 2020, o companie israeliană a câștigat un contract cu Avione Craiova pentru o primă fază a unui program de modernizare a avioanelor IAR-99 Standard. Contractul, cu o valoare de aproape 27 milioane dolari a vizat îmbunătățiri tehnologice ale aeronavelor făcute pentru a asigura pregătirea piloților pentru a folosi aeronave F-16 . În același an, Avioane Craiova a semnat cu Ministerul Apărării un contract de 275 milioane lei pentru modernizare a 10 aeronave IAR-99.

Revenim cu imagini și informații de pe parcursul vizitei.

Politica