joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Județul Mehedinți, beneficiar al celui mai important proiect de testare pentru depistarea hepatitelor virale B/D și C

Vineri, 13 mai, la Consiliul Județean Mehedinți, a avut loc conferința de lansare a Campaniei de testare pentru depistarea hepatitelor virale B/D și C în județ. Programul de testare este realizat în cadrul proiectului LIVE(RO)2-SUD: Program regional de prevenire, screening și diagnostic al pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D și C, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Conferința a fost prezidată de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.la eveniment participând, alături de echipa de implementare, prefectul județului Mehedinți, Alin Isuf, vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ramona Cupă și dr. Cornelia Ștefan, președinte al Societății Naționale de Medicina Familiei Mehedinți.

“Este o campanie demarată, cu mult interes pentru sănătatea publică, de către doamna prof. dr. Liliana Gheorghe din cadrul Institutului Clinic Fundeni, împreună cu Grupul GastRO al Societății Naționale de Medicina Familiei și Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din Romania.Sprijin acest proiect și îi îndemn pe domnii primari, asistenții comunitari din cadrul primăriilor cabinetelor afiliate și nu numai, să îndemne populația să se testeze pentru virusurile hepatice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este un procedeu simplu, de scurtă durată, care se desfășoară în cabinetele medicale a 34 de medici de familie din Mehedinți, care s-au afiliat proiectului, iar beneficiile sunt extrem de importante. Depistarea oricăror infecții în stare incipientă oferă garanția unui proces de vindecare mai scurt și nai sigur, mai puțin chinuitor pentru pacient și mai puțin costisitor pentru sistemul de sănătate!Acesta este cel mai important program de screening de care beneficiază județul Mehedinți, pentru virusurile hepatice și mulțumesc echipei de implementare că ne-a ales, dar și doamnei dr. Cornelia Stefan, președintele Societății Naționale de Medicina Familiei – Filiala Mehedinți, care coordonează această campanie în județul nostru.

Foarte important este că la cabinetele medicilor de familie afiliați proiectului se pot testa și alți pacienți, nu doar cei care se află în lista medicilor respectivi!Cabinetele medicilor de familie afiliați proiectului sunt în Drobeta Turnu Severin, Orșova, Vânju Mare, Baia de Aramă, Hinova, Corcova, Bala, Jiana, Oprișor, Șimian, Husnicioara, Broșteni, Corlățel, Punghina, Șișești, Gârla Mare, Căzănești, Eșelnița, Gogoșu, Salcia, Cujmir, Devesel, Pristol.Sănătate tuturor!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Politica