vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ISU Mehedinți, despre reguli și măsuri de urmat în situația producerii unor incendii și cutremure

Cadrele ISU Mehedinți au fost prezente joi, 12 mai, a.c. în mijlocul elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale ”Constantin Negreanu” din municipiul Drobeta Turnu-Severin.

Pompieri din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților au desfășurat o acțiune informativ-educativă, fiindu-le prezentate elevilor regulile și măsurile de urmat în situația producerii unor incendii și cutremure.

De asemenea, acestora le-au fost distribuite pliante cu regulile ce trebuie respectate în locuințe pentru a fi în siguranță. La acțiune a participat și coordonatorul paramedicilor SMURD, alături de doi voluntari ai ISU Mehedinți, care au adus în atenția elevilor importanța cunoașterii măsurilor de prim-ajutor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Copiii au privit cu interes demonstrațiile pompierilor, care, la început, li s-au părut distractive. Însă, în scurt timp, au conștientizat că acordarea primului-ajutor trebuie privită cu seriozitate, întrucât corectitudinea efectuării acestor manevre poate salva vieți.

Dorind să fie în măsură pentru a ajuta persoanele dragi aflate la nevoie, elevii au încercat să-și demonstreze îndemânarea în efectuarea manevrelor salvatoare, asigurându-se că urmează pașii descriși de pompieri.

Aceștia au învățat o lecție importantă, aceea de a observa cu atenție oamenii din jur aflați în dificultate, de a nu judeca persoanele căzute la pământ, mai mult decât atât să-și manifeste interesul față de acestea și să acționeze până la sosirea salvatorilor profesioniști.

Deși timpul petrecut alături de pompieri a fost scurt, elevii au înțeles că, în acordarea primului-ajutor, este esențial să rămână calmi, să solicite ajutor specializat și să pună în practică cunoștințele acumulate, astfel încât să protejeze persoanele dragi, dar și să își ajute semenii.      

Politica