vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Incertitudine asupra viitorului lui Bauza în Bănie!

Adrian Mititelu trebuie să plătească 150.000 de euro pentru a-l achiziționa definitiv pe atacantul argentinian. Dar momentan are interdicție la transferuri.

Juan Bauza a fost primul transfer al celor de la FCU Craiova, imediat după promovarea pe prima scenă. În momentul în care l-au luat de la Miercurea Ciuc s-a vehiculat suma de 50.000 de euro pentru un împrumut de un an, cu opțiune de cumpărare în această vară, dacă se achită 150.000 de euro până la data de 1 iulie.
Atacantul argentinian, chiar dacă a fost pentru o perioadă destul de îndelungată accidentată, ori de câte ori a intrat a demonstrat că și-ar merita fiecare eurocent, cărând echipa după el cu multe ocazii. FCU Craiova are prioritate în transferul lui Bauza până la data de 1 iulie, în cazul în care nu și-o exercită, atacantul sud-american urmând să se întoarcă la Miercurea Ciuc.
Problema care apare este interdicția la transferuri a celor de la FCU Craiova. Dovadă sunt cazurile lui Gabi Enache și Chițu, jucători care au aterizat în Bănie în iarnă, dar n-au bifat niciun minut în tricoul alb-albastru. Pentru a putea beneficia în continuare de posibilitatea de a face transferuri, clubul oltean trebuie să achite datoriile către jucătorii australieni care au evoluat în trecut în Bănie, la clubul dezafiliat. În cazul în care FIFA condiționează ridicarea interdicției de transferuri de plata acestor restanțe, pentru Mititelu aceasta ar fi o recunoaștere a continuității.
Oricum, ar fi o lovitură imensă pentru gruparea alb-albastră pierderea lui Juan Bauza, despre care Mircea Irimescu, marea glorie a Universității Craiova,  spunea recent în presa centrală: „A fost bun și Bauza, nu e mijlocaș ca el în Liga 1, iar eu sunt sigur că Adrian Mititelu nu o să îl piardă la vară. Și Compagno a jucat bine. Ține bine de minge, iar la fazele fixe e extraordinar de bun”.

Politica