vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Claudia are nevoie de ajutorul nostru

„Are doar 25 de ani, are toată viața înainte!” O expresie simplă, uzuală și normală pentru orice tânăr care își vede liniștit de viață, care se bucură de toiul tinereții și care, de cele mai multe ori se poate concentra pe tot ceea ce-i aduce fericire și măcar o minimă stabilitate într-un mediu nu mereu prielnic. La 25 de ani n-ai voie să fii altfel decât fericit și cu cel mai mare zâmbet afișat pe figură. Ce faci în schimb, dacă toată fericirea asta ți-e umbrită de ceva ce nu ține nicio secundă de tine, cum ar fi o boală grava?

Claudia este o tânără de 25 de ani din Pitești, o tânără veselă și energică, care până de curând a dus o viață normală. A absolvit o facultate și nu s-a ferit să-și câștige singură existența prin a face lucruri cu pasiune, inclusiv să ajute la restaurarea unor biserici, urcată în ham la înălțime.

Viața Claudiei s-a schimbat în urmă cu puțin timp, când în urma unor simptome nou apărute, a mai multor prezențe în unitatea de primiri urgențe și în final a unor investigații amănunțite a aflat că suferă de insuficiență renală în stadiu final.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Acum o lună am aflat de existența bolii mele. Insuficiență renală în stadiu final, gradul 5. Înainte de asta am avut o jumătate de an de calvar. Prezentam simptome ale bolii de rinichi, dureri groaznice în frunte, maxilar, stări de vomă, fluctuații de tensiune. Am început să nu pot să mai mănânc, echilibrul meu alimentar fiind dat peste cap. Toxinele din alimente devin din ce în ce mai greu de eliminat, rinichii mei neputând să mă ajute”, a spus Claudia pentru Jurnalul Olteniei.

Singura scăpare a tinerei este transplantul de rinichi. În urma mai multor investigații, din fericire, Claudia poate primii un rinichi de la unul dintre părinții ei, lucru care i-a mai readus nelipsitul zâmbet pe buze de până la aflarea veștii. La prima vedere este o veste bună, doar că acest transplant, tratamentul și analizele aferente, implică unele costuri foarte mari, pe care tânăra și familia ei nu și le pot permite. La acest moment orice ajutor este bine venit pentru Claudia care e dispusă să aștepte oricât pentru strângerea sumei. Nu același lucru se poate spune despre rinichii ei, care sunt pe cale să cedeze. Claudia este o fiică, o soră și cu siguranță ar trebui să i se ofere șansa de a fi cândva și o mamă sănătoasă, cu un copil sănătos. Cei care își doresc și au posibilitatea s-o ajute pe Claudia pot dona orice sumă de bani în lei în contul IBAN: RO36 CECE B000 08RO N219 3132, pe numele Beleagă Claudia Anca. Pentru orice alte informații puteți contacta redacția Jurnalul Olteniei.

Politica