joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rapid, victima perfectă: pe unde-o prinde Craiova lui Napoli pe-acolo o bate!

Antrenorul italian este un curajos, el a început discuțiile pentru prelungirea contractului după un meci cu Rapid.

FCU Craiova a câștigat thriller-ul din Giulești cu 3-2. Oltenii s-au văzut conduși încă din start, urmare a autogolului cu călcâiul al lui Diallo. Compagno a egalat până în pauză și tot el și-a adus echipa în avantaj, de această dată de la punctul cu var, la reluare. Finalul de meci a fost electrizant: în cel de-al doilea minut de prelungire gazdele au egalat din penalty, prin Albu, dar Willy Baeten a înclinat decisiv balanța, la ultima fază a jocului.
Un lucru e cert: Craiova lui Napoli o bate pe unde-o prinde pe Rapid. Nu a contat nici faptul că vișinii l-au avut pe bancă pe Adi Mutu, care se presupune că ar fi cunoscut foarte bine adversarul, pentru că doar i-a fost antrenor. Și nici faptul că alb-albaștrii nu aveau prea mare motivare înainte de joc, fiind deja cu sacii în căruță: obiectivul, salvarea de la retrogradare, fiind atins de o săptămână.
Antologică rămâne victoria de la Severin, din B, când Napoli a bătut Rapidul cu 5-0 și apoi a fost dat afară de Mititelu. Și totuși, iată că după un nou succes contra giuleștenilor, italianul a demarat tratativele pentru prelungirea acordului. Întrebat la flash-interviu dacă va mai continua în Bănie, Napoli a spus: „Aștept puțin, până mă întorc, apoi vorbim, vedem ce vrea patronul, ce nu vrea”.
Italianul a făcut și comentarii succinte despre jocul din Giulești: „Un meci dificil, în care ambele echipe au luptat. Noi am câștigat, îi felicit pe băieți, care au făcut un meci foarte bun. Da, schimbarea a fost cheia, nu mergea bine la mijloc, am schimbat și a fost totul mult mai bine. A fost un meci de luptă, e bine că am câștigat și am mai luat trei puncte. Îi felicit pe băieți, am meritat să câștigăm acest meci. Toți au jucat bine, toți au muncit, acum încărcăm bateriile pentru meciul cu Sepsi. Mai avem un meci, apoi plecăm în vacanță”.
Adi Mutu, care are obiectiv menținerea pe un loc de baraj european, a spus după partidă: „Explicațiile ar fi multe. E o înfrângere greu de digerat, dar avem nevoie și de dușuri reci pentru a deveni o echipă puternică. Am luat niște goluri ușoare, dar nu înseamnă nimic. Am avut meciul la mâna noastră. Ăsta e fotbalul, nemilos, de asta e frumos. Trebuie să învățăm din greșeli și să mergem înainte. Au avut trei șuturi pe poartă și au înscris trei goluri. Știam că e o echipă care nu renunță până la sfârșit. Am luat niște goluri ușoare care nu se vor mai repeta. Uităm meciul ăsta și de mâine începem să pregătim foarte bine meciul cu Mioveni. Preferam să închidem meciul acum, să ne asigurăm primul loc. Nu a fost să fie. Mergem în ultima etapă și câștigăm la Mioveni. Este loc de mai bine. Astea sunt lucruri interne pe care le voi discuta cu jucătorii. Am început foarte bine meciul. Primele 30 de minute era doar Rapidul în teren. Momentele dificile ni le-am creat singuri. E important să învățăm. Problema a fost pe teren. Nervii și-au spus cuvântul. Sperăm ca Săpunaru să lipsească doar un meci. A fost o atmosferă extraordinară. Galeria s-a ridicat la cel mai înalt nivel, noi, însă, nu”.

Play-out – etapa 8
Mediaș – Clinceni 4-3
Botoșani – Dinamo 2-3
UTA – Mioveni 1-0
Sepsi – Chindia 2-1
Rapid – FCU Craiova 2-3

Policlinica Buna Vestire Craiova

Clasament play-out
7. Rapid 8 6 1 1 20-4 39
8. Sepsi 8 6 1 1 16-4 39
9. Botoșani 8 5 0 3 14-9 38
10. FCU Craiova 8 5 2 1 14-6 34
11. UTA 8 4 0 4 9-5 32
12. Mioveni 8 4 1 3 9-8 28
13. Chindia 8 1 2 5 5-8 23
14. Dinamo 8 4 1 3 13-10 22
15. Clinceni 8 0 0 8 4-28 -5
16. Mediaș 8 1 0 7 -34

Ultima etapă
Chindia – Mediaș (vineri, ora 17:30)
Dinamo – UTA (vineri, ora 20:30)
FCU Craiova – Sepsi (luni, ora 17:30)
Clinceni – Botoșani (luni, ora 20:30)
Mioveni – Rapid (luni, ora 20:30)

Politica