sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Firmele care au cereri de rambursare TVA sau accize să se aștepte la inspecții fiscale

Sunt inspecții fiscale la societăți care au cereri de rambursare TVA, accize, a declarat Alina Andrei, partener Cabot Transfer Pricing.

„Atunci când cereți bani de la stat, așteptați-vă și la o inspecție fiscală care să vă ajusteze eventual, să compenseze TVA-ul cu anumite ajustări pe partea de prețuri de transfer, impozit pe profit”, a afirmat Andrei.

Potrivit acesteia, 2021 a fost anul cu cele mai multe inspecții fiscale pe partea de prețuri de transfer.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Un număr incredibil de inspecții a fost la firmele care microîntreprinderi și care au tranzacții cu persoane afiliate care aplică tot regimul de impozitare de microîntreprinderi. Nu am înțeles de ce Fiscul urmărește atât de intens acest subiect din punct de vedere al prețurilor de transfer”, a mai afirmat Alina Andrei, potrivit economie.hotnews.ro

Au mai fost și inspecții fiscale la societăți care au depus declarații rectificative și care au fluctuații mari ale obligațiilor fiscale, precum și la societăți mari pentru care se apropie termenul de prescripție.

„Aici trebuie să vă spun că în provincie avem foarte multe situații de inspecții fiscale, iar în București avem foarte puține situații de inspecții fiscale la mari contribuabili pentru că nu sunt suficienți inspectori în București și Ilfov, din punctul nostru de vedere”, a mai arătat reprezentanta Cabot Transfer Pricing.

Dacă ați devenit mari contribuabili începând cu 2022 probabil că ați primit deja o notificare de la ANAF

„Întrebarea care se ridică pe partea de prețuri de transfer este: De când obligația pregătirii anuale a dosarului de prețuri de transfer? Știm cu toții că marii contribuabili trebuie să pregătească anual dosarul de prețuri de transfer, fără să fie în cadrul unei inspecții fiscale”, a mai spus ea.

În cadrul contribuabililor mici și mijlocii din păcate avem foarte multe inspecții fiscale, spune ea.

Dosarul poate fi solicitat doar în cadrul unei inspecții fiscale printr-o solicitare formală unde e un termen de până la 60 de zile care poate fi prelungit încă 30 de zile. Deci în cazul contribuabililor mici și mijlocii avem maxim 90 de zile, timp ân care putem pregăti dosarul de prețuri de transfer.

Politica