vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un caz de infecţie rară cu „variola maimuţei”, raportat în Anglia

O persoană din Anglia, despre care se crede că ar avea legătură cu călătoriile în Africa de Vest, a fost diagnosticată cu o infecţie virală rară, „variola maimuţei”.

Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA) a precizat într-un comunicat că acest caz, la o persoană care a călătorit recent în Nigeria, este tratat la o unitate de experţi în boli infecţioase respiratorii de la Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust din Londra, potrivit Reuters.

„Este important să subliniem că variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între oameni, iar riscul general pentru publicul larg este foarte scăzut”, a declarat Colin Brown, director al departamentului clinic şi de infecţii emergente din cadrul UKHSA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Variola maimuţei este o infecţie virală rară, similară variolei umane, care a fost eradicată în 1980. Deşi variola maimuţelor este mult mai blândă decât variola, majoritatea persoanelor infectate recuperându-se în câteva săptămâni, în cazuri rare poate fi fatală, mai notează sursa citată de Mediafax.

Politica