joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Școala Generală „Mihai Viteazu” din Strehaia, modernizată cu aproape 6 milioane de lei

Școala Generală „Mihai Viteazu” din Strehaia va fi modernizată cu aproape 6 milioane de lei, bani din fonduri europene. Investiția presupune reabilitarea corpului principal al școlii, suplimentarea numărului de săli de clasă, dotarea cu grupuri sanitare și vestiare, precum și amenajarea unei săli de sport acoperite. De asemenea, vor fi construite un terendesport în aer liber, o parcare, alei și o platformă betonată.

„Astăzi, 9 mai, de Ziua Europei, o zi istorică, în care sărbătorim pacea și unitatea în Europa, am semnat un nou contract de finanțare nerambursabilă din fonduri europene, prin care se acordă Primăriei Strehaia 1,2 milioane de euro pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Școlii Generale <Mihai Viteazu>. Vorbim despre un proiect cu beneficii importante pentru sistemul de învățământ din orașul Strehaia, județul Mehedinți, implementat prin Programul Operațional Regional, proiect care implică mai multe tipuri de intervenții. Este vorba despre reabilitarea clădirii, care va oferi, astfel, condiții optime de studiu pentru elevi, dar și amenajarea unor spații noi”, a declarat Ștefan-Cătălin Catană, directorul general interimar al ADR Sud-Vest Oltenia.

Proiectul implementat de autoritățile locale din Strehaia are o valoare totală de aproximativ 5,8 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 5,7 milioane de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am încercat mereu să sprijinim sistemul de învățământ, prin accesarea de fonduri nerambursabile care să ne permită să oferim condiții mai bune de studiu elevilor din orașul nostru. Este și cazul Școlii Generale <Mihai Viteazu>, unde, pe lângă lucrările de reabilitare și extindere, avem în vedere asigurarea dotărilor necesare pentru buna desfășurare a actului educațional. Mă refer la obiecte de mobilier, materiale pentru laboratoarele de fizică și chimie, videoproiectoare, sisteme audio-video, echipamente pentru sala și terenul de sport, echipamente pentru creșterea eficienței energetice, precum pompe de căldură și panouri solare”, a declarat Ioan Giura, primarul orașului Strehaia.

Politica