marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Ion Lucian Leuștean, declarat cetățean de onoare post mortem al comunei Prunișor

Sublocotenentul Ion Lucian Leuștean, decedat în anul 2012, la vârsta de 26 de ani, după ce a fost rănit într-o misiune în teatrul de operații din Afganistan, a fost declarat cetățean de onoare post mortem al comunei Prunișor, localitatea natală a tânărului.

Titlul de cetățean de onoare post mortem a fost înmânat astăzi, familiei eroului, de Ziua Independenței de Stat a României, la eveniment participând vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ramona Cupă, prefectul județului Mehedinți, Alin Isuf, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Cristian Mură, reprezentanții Brigăzii 18 Cercetare, Supraveghere “Decebal” Timișoara, Batalionului 18 Cercetare, Supraveghere “Mircea” Timișoara, din care sublocotenentul a făcut parte, dar și reprezentanții Centrului Militar Județean Mehedinți.

“Calitatea de membru al celei mai importante alianțe politico – militare, NATO, a adus garanția securității cetățenilor români, dar și responsabilități precum prezența militarilor români în teatrele de operații. Din păcate, misiunea lui Ion Lucian Leuștean a avut un sfârșit tragic. În inimile membrilor familiei și cunoscuților, dar și în conștiința mehedințenilor, Lucian este un erou! În numele președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și al meu, personal, transmit un sincer omagiu și respect pentru faptul că la vârsta la care tinerii au alte preocupări, Ion Lucian Leuștean a servit țara cu prețul cel mai scump!”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ramona Cupă, care i-a felicita pe primarul comunei Prunișor și consilierii locali care au decis acordarea titlului de cetățean de onoare al comunei tânărului sublocotenent.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica