joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cum convingem copiii să meargă la dentist – 5 sfaturi utile

Știm cu toții cât de dificil poate fi să îi convingem pe cei mici să meargă la dentist. Uneori, poate deveni o adevărată provocare pentru părinți, mai ales dacă copilul a avut deja o experiență neplăcută. Cu toate acestea, este important să știi că amânarea momentului nu duce decât la complicații.Copiază HTML Copiază textul

Controlul stomatologic este o necesitate și e important să găsești soluții pentru a-l convinge pe cel mic de acest lucru, dar mai important este să găsești diferite modalități prin care să faci ca întâlnirea dintre medic și prichindelul tău să fie una prietenoasă. În astfel de situații, trebuie să apelezi la specialiști, la oameni cu experiență care să poată gestiona o eventuală criză de plâns. Din fericire, în ziua de azi există suficient de mulți medici cu experiență, astfel încât oriunde te-ai afla, cu siguranță poți găsi ajutor specializat. De exemplu, dacă ești în căutarea unui stomatolog Valcea, asigură-te că acesta poate relaționa ușor cu copilul tău și, în plus, pregătește-l pe cel mic cu ceva timp înainte de această întâlnire. Iată câteva sfaturi utile pentru a-ți convinge copilul să meargă la cabinet:

Explică-i pe înțelesul lui ce înseamnă ajutorul medicului dentist

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei mici se tem, în cea mai mare parte, de necunoscut. Din acest motiv, este deosebit de important să ai o discuție deschisă cu el, prin care să-i explici cu ce se ocupă mai exact medicul stomatolog, cât de important e să-i acceptăm ajutorul și ce se poate întâmpla dacă nu mergem la cabinet. În plus, copilul tău trebuie să știe faptul că rolul dentistului este de a-l scăpa de dureri, nu de a provoca altele.

Fii un model pentru copilul tău

De cele mai multe ori, părinții consideră că cea mai bună soluție este să-i forțeze pe cei mici să meargă la medicul stomatolog, deși aceștia nu înțeleg exact situația și se tem, astfel că ori plâng, ori au ieșiri nervoase. Este important să știi că îl poți pregăti pe cel mic pentru controlul stomatologic și prin puterea exemplului. Copiii de toate vârstele văd în părinții lor adevărate modele de urmat și copiază cu atenție anumite gesturi și obiceiuri. Drept urmare, poți începe prin a-i arăta cât de importantă este pentru tine rutina zilnică de îngrijire a dinților, dar și controalele regulate. Ține minte – dacă tu nu pui accent pe acest obicei, sunt șanse foarte mici ca prichindelul tău să învețe și să aibă o îngrijire corespunzătoare.

Spune-i povești captivante

Copiii adoră poveștile, așa că poți folosi acest mic truc pentru a-i stârni curiozitatea. Povestește-i despre medicul stomatolog, despre uniformă, despre ustensile, despre scaun, lumini și alte instrumente. În plus, încearcă să folosești cuvinte pozitive, nu expresii precum ,,nu o să doară”.

Joc de rol cu toată familia

Știi și tu că cei mici învață foarte multe lucruri jucându-se. În plus, e important de reținut că tot cu ajutorul jocurilor pot scăpa de sentimente negative, precum frică sau anxietate. Din acest motiv, poți folosi joaca de-a dentistul în formarea atitudinii potrivite pentru controlul stomatologic periodic. Poți opta pentru schimb de rol, astfel încât cel mic să știe ce se întâmplă de ambele părți ale scaunului.

Alege o clinică potrivită

Dacă ai reușit să-l convingi pe cel mic că vizita în cabinetul stomatologic este benefică pentru sănătatea lui, tot ce trebuie să faci acum este să cauți un dentist cu experiență. Este important să alegi doar servicii de calitate și, în mod evident, doar medici care știu cum să gestioneze discuția cu prichindelul tău.

Așadar, vizita în cabinetul medicului stomatolog poate deveni o adevărată aventură pentru părinți. Din acest motiv, este important să-ți pregătești copilul înainte și să-l faci să înțeleagă că intențiile medicului sunt doar de a-l ajuta. Iar când vine vorba de puterea de convingere, uneori e bine să apelezi și la mici trucuri.

Politica