vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

6 sfaturi și trucuri pentru începătorii în mașini de cusut

Sunteți începător în materie de mașini de cusut? Atunci citiți acest articol! Am enumerat mai jos câteva sfaturi și trucuri, care sunt ușor de aplicat și care vă vor asigura că veți obține cele mai bune rezultate de la mașina de cusut Singer. Haideți să începem!

Alegeți mașina potrivită

Evident, dacă dețineți deja o mașină de cusut Singer, puteți sări peste acest aspect (și să vă mulțumiți cu ceea ce aveți). Cu toate acestea, dacă totuși trebuie să cumpărați una, există mașini de cusut Singer mai potrivite pentru începători din care puteți alege.

Folosiți ațe potrivite

O mașină de cusut folosește două fire. Ar trebui să folosiți întotdeauna același tip de ață (același material, aceeași grosime) pe cea de sus și pe cea de jos pentru a evita tensiunea inegală, blocajele și ruperile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Puteți amesteca culorile, bineînțeles (pentru a asorta țesătura interioară și cea exterioară sau pentru a crea cusături decorative), atâta timp cât este vorba de același tip de ață.

Cel mai simplu mod de a asorta firele este să începeți fiecare proiect cu o bobină goală și să o umpleți din bobină. Dacă folosiți adesea aceeași bobină, mergeți mai departe și umpleți mai multe bobine deodată pentru a evita să reluați firul la mașină de fiecare dată. Aveți grijă doar să țineți evidența de unde au venit! (etichetați fiecare bobină sau depozitați-o împreună cu rola sa).

Păstrați-vă liniile drepte și curbele îngrijite

Acest lucru poate părea greu dacă nu ați mai folosit niciodată o mașină de cusut Singer, dar nu te teme, este de fapt destul de simplu (deși cu siguranță veți avea nevoie de ceva practică).

Pentru a coase o linie dreaptă, plasați marginea țesăturii tale de-a lungul uneia dintre liniile de pe placa acului și menține această aliniere în timp ce coaseți. Majoritatea mașinilor de cusut au aceste linii. Dacă nu, puteți „desena” una lipind puțină bandă adezivă pe placa acului.

Mergeți încet la început, apoi creșteți viteza pe măsură ce căpătați încredere. Concentrați-vă întotdeauna asupra alinierii, nu asupra acului sau a cusăturii: acestea se mișcă prea repede pentru ca ochii dvs. să le urmărească și, în plus, vă împiedică să vedeți imaginea de ansamblu.

Pentru a realiza o curbă lină, coaseți încet în timp ce rotiți țesătura folosind ambele mâini. Faceți acest lucru într-o mișcare constantă, continuă, dacă puteți, iar dacă nu puteți (sau dacă trebuie să faceți o curbă bruscă) opriți-vă întotdeauna cu acul în jos în țesătură. Acest lucru vă permite să rotiți țesătura în jurul ultimei cusături, asigurând o curbă îngrijită.

Țineți bine cozile firelor la început

Cozile firelor sunt libere înainte de a face primele cusături. Acest lucru le poate face să se încurce în mecanismul mașinii și chiar să tragă țesătura cu ele (în special țesăturile ușoare și subțiri).

Pentru a evita această încurcătură (și, eventual, pentru a fi nevoit să faceți o gaură în țesătură pentru a o rezolva), țineți întotdeauna cozile firelor cu mâna stângă în timp ce faceți primele cusături.

Aplatizați-vă țesăturile înainte de a le coase

Evitați cusăturile strâmbe care provin din coaserea țesăturilor mototolite, aplatizându-le înainte. Folosiți-vă pur și simplu mâinile, dacă este suficient pentru a netezi toate liniile (chiar și cele de pliere îngrijită) sau călcați-le dacă este nevoie. Este un pic de muncă în plus la început, dar în final vă va face viața mai ușoară.

Exersați, exersați, exersați

Știm că este tentant să săriți direct la treabă și să începeți să coaseți. Dar fiți conștientă că fiecare tip de țesătură, ață și cusătură are propriile caracteristici. Fire diferite au nevoie de tensiuni diferite; țesătura subțire poate fi fragilă, în timp ce țesătura groasă necesită un ac gros și puternic; cusăturile sunt de toate formele și dimensiunile; etc.

Dacă vă luați câteva minute pentru a exersa pe o bucată de țesătură de rezervă, puteți face ajustări fără să vă stricați lucrarea. Evident, trebuie să recreați circumstanțele proiectului pentru ca acest lucru să aibă sens. Așadar, asigurați-vă că folosiți aceeași țesătură (și același număr de straturi), ață și configurație a mașinii Singerpentru test și pentru proiectul dumneavoastră.

De asemenea, începătoarele complete pot exersa mai întâi pe hârtie imprimată pentru a se obișnui. Există o mulțime de modele gratuite online (linii, curbe, chiar și desene) pe care le puteți imprima acasă și cu care vă puteți exersa.

Politica