miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Recensământ 2022. Județele Dolj și Mehedinți, codașe la autorecenzare

Cu o săptămână înaintea încheierii perioadei de auto-recenzare online, în 6 județe pragul de 40% a fost depășit, în vreme ce în 10 județe ponderea auto-recenzaților nu trece de 30%.

Potrivit datelor consultate sâmbătă de HotNews.ro, județul Brașov stă cel mai bine, ponderea chestionarelor completate fiind de peste 46%. Brașovul e urmat la mică distanță de Harghita, Teleorman, Botoșani și Covasna.

La capătul celălalt al clasamentului găsim Iașiul (sub 25%), urmat de Bacău, Dolj și Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În perioada 16 mai – 17 iulie 2022 va avea loc colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (cu ajutorul tabletelor).

Autorecenzarea în sine nu este obligatorie, însă, recensământul este o datorie cetățenească și este în beneficiul tuturor. Prin urmare, refuzul de a oferi informații sau furnizarea de date incomplete sau eronate în cadrul procesului de recenzare constituie contravenții care pot fi sancționate cu amendă între 1.000 și 3.000 lei. 

Recensământul Populației și Locuințelor din România se referă la populația rezidentă care trăiește pe teritoriul țării noastre şi oferă statistici despre structura demografică și socio-economică a populației, gospodării, fond locativ, condiții de locuit și clădirile în care sunt situate locuințele. Datele obținute sunt folosite pentru politici publice naționale și locale, cum este în cazul alegerilor, de exemplu, dar şi în activități administrative sau de cercetare.

Politica