vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Mănăstire restaurată cu peste 21 milioane de lei

Mănăstirea Brâncoveni, județul Olt a fost restaurată integral cu fonduri europene. Investiția s-a realizat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și a avut o valoare de 21, 6 milioane de lei dintre care 21,2 milioane finanțare nerambursabilă. Lucrările au fost gestionate chiar de către mănăstire.

„Proiectul de consolidare, restaurare, reconstituire, conservare și punere în valoare a ansamblului arhitectural este gestionat chiar de Mănăstirea Brâncoveni. Lucrările, care au fost finalizate și urmează să fie recepționate, au avut o valoare totală de aproximativ 21,6 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 21,2 milioane de lei”, au spus reprezentantii mănăstirii.

Eufrosina Stancu, maica stareță a Mănăstirii Brâncoveni a vorbit despre lucrarile de consolidare care au vizat inclusiv acoperișul și biblioteca.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„S-a făcut o drenare, în spatele muzeului, să se colecteze apa, să eliminăm umiditatea. După aceea, s-a intervenit la muzeu. Au fost refăcute toate camerele din interiorul muzeului. De asemenea, la corpul de clădire din sud, s-a intervenit la acoperiș, s-a făcut o bibliotecă foarte frumoasă“, a povestit Eufrosina Stancu, maica stareță a Mănăstirii Brâncoveni, potrivit Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

Politica