joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Novăcenii sărbătoresc 120 de ani de la înființarea primei biblioteci din localitate

Biblioteca Orășenească Novaci organizează, marți, 10 mai, ora 12:30, evenimentul intitulat ,,Biblioteca novăceană-120 de ani de activitate”, la Casa de Cultură Novaci. Vor fi prezenți reprezentanți ai autorităților județene și locale, bibliotecari, cadre didactice, elevi și oameni de cultură.

Primăria Novaci a ținut să sublinieze importanța evenimentului, explicând faptul că data de 10 mai este o zi memorabilă pentru viața localității.

Ca în fiecare an, sărbătoarea de tradiție a novăcenilor, Urcatul oilor la munte”este precedată de o serie de evenimente culturale menite a marca elemente de bază ale culturii traditionale novăcene, prezentate generic, 10 mai 2022, zi memorabilă in viața localității NOVACI!!! Se împlinesc 120 de ani de la inaugurarea Bibliotecii Novaci! Înființată la inițiativa tânărului Dimitrie Brezulescu, la 10 mai 1 902, în ziua când novăcenii au sărbătorit 25 de ani de la Războiul de Independență (1877), in cadrul unei manifestări culturale a fost inaugurată biblioteca din Novaci, una dintre puținele biblioteci care exista la acea vreme în Oltenia, fiind numită „Biblioteca Novăceană Carol cel Mare al României”. Inaugurarea a coincis cu Ziua Regelui. Au trecut 120 de ani de la acea memorabilă zi din viața comunității noastre, trecutul și faptele înaintașilor ne onorează. Păstrăm în suflet acei ani, acesta fiind si motivul pentru care vă invităm să participati la comemorarea amintitului eveniment, activitate organizată de Primăria si Consiliul Local al Orașului Novaci prin Biblioteca Orășenească Novaci și Casa de Cultură Novaci, în colaborare cu Liceul Teoretic Novaci, Scoala Gimnazială Novaci și Scoala Populară de Artă „C-tin Brâncusi” din Tg Jiu, secția externă – „Cursul de chitară”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Novaci.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica