vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Soacra unei actrițe din „Las Fierbinți” a fost arestată

Soacra celebrei „Dalida”, din „Las Fierbinți”, a fost arestată pentru 30 de zile. Este vorba despre Raisa Ladin. DIICOT anunță că au fost instituite măsuri asiguratorii asupra a 50 de imobile, 17 terenuri, 20 de autoturisme şi a 110 conturi la 13 unităţi bancare, în cazul unui grup infracţional care se ocupa cu înşelăciuni, şantaj sau spălarea banilor.

Anterior, Raisa Ladin și fiii săi, Laurențiu și Corneliu Ladin, au mai fost reținuți de DIICOT, alături de alte 3 persoane. Corneliu Ladin este unul dintre organizatorii festivalului Neversea, iar Laurențiu Ladin este soțul celebrei „Dalida”, notează tomisnews.ro.

„La data de 5 mai 2022, poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, cu sprijinul B.C.C.O. Constanţa şi I.P.J. Bistriţa Năsăud – S.I.C.E., împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au pus în aplicare 28 de mandate de percheziţie domiciliară. Activităţile s-au desfăşurat în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Tulcea, Cluj, Giurgiu şi Ialomiţa, la domiciliile unor persoane fizice, precum şi sediile unor persoane juridice. Acţiunea s-a derulat într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit în luna august 2021, în scopul obţinerii, prin mijloace frauduloase, a aproximativ 16 milioane de dolari, aflaţi în conturile deschise la o unitate bancară din România de către o societate comercială cu sediul în America Centrală, care deţine şi operează o platformă de e-wallet”, a precizat sâmbătă comisarul de poliţie Cristian Bîra, şef serviciu în cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din I.G.P.R, conform tomisnews.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest caz au fost puse în aplicare 11 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite: „În fapt, poliţiştii D.I.C.E. şi D.C.C.O. au efectuat cercetări într-un dosar penal înregistrat la nivelul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune care a produs consecinţe deosebit de grave, delapidare care a produs consecinţe deosebit de grave, spălarea banilor, fraudă informatică cu consecinţe deosebit de grave, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu care a produs consecinţe deosebit de grave, uz de fals, fals în declaraţii şi şantaj. În cauză s-a reţinut că, începând cu luna august 2021, în baza rezoluţiei infracţionale de a obţine în mod fraudulos întregul disponibil aflat în conturile unei societăţi comerciale cu sediul în America Centrală, care deţine şi operează o platformă de e-wallet, asupra cărora a fost instituită măsura asigurătorie a popririi de către P.Î.C.C.J., într-o cauză penală, în perioada 17 martie 2015 – 16 august 2021, membrii grupării ar fi organizat şi ar fi pus în executare un amplu mecanism financiar, menit să asigure inducerea în eroare a instituţiei bancare”, a mai explicat Cristian Bîra, potrivit sursei citate.

Gruparea ar fi folosit mai multe înscrisuri falsificate sau care nu erau apte să justifice, din punct de vedere legal, comercial sau economic transferul/retragerea din conturi a acestor fonduri băneşti, documente menite să asigure transferurile de sold/viramentele în conturile pretinşilor prestatori de servicii juridice/financiare.

Politica