joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mai mulți investitori din Ucraina vor să-și mute afacerile în Gorj

Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, a participat la o întâlnire cu mai mulți investitori din Ucraina, care și au arătat intenția de a-și reloca activitatea în județul Gorj. Investițiile acestora ar viza următoarele domenii: industrie metalurgică, agricultură și infrastructură.

Ar fi încă un pas important pe care județul îl face pentru integrarea refugiaților. În prezent, în Gorj sunt peste 50 de persoane din Ucraina, iar unele deja și-au înscris copiii la școală.

Avem în jur de 50-60 de refugiați din Ucraina prezenți pe teritoriul județului Gorj, pentru că numărul fluctuează. În momentul de față avem 4 persoane cazate la Hotelul Stadionului Municipal, iar doi dintre ei au primit viză pentru a pleca în Statele Unite ale Americii. O cetățeană ucraineană s-a angajat la un salon de înfrumusețare și trei lucrează în construcții. Sunt persoane care s-au acomodat în județul nostru și trebuie să își trăiască viața mai departe. Cinci copii urmează cursuri online la școli din Ucraina. La colegiul Național Tudor Vladimirescu au fost înscriși doi copii”, a spus prefectul de Gorj, la 1 Plus TV.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica